CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

„101 отбивки с деца” от Иван Михалев и Елина Цанкова – най-добрите места за фамилни пътешествия и почивки

12/13/18 / ИЗКУСТВО
Майсторите на пътеводители на помощ на всички родители със 101 предложения за най-добрите места за фамилни пътешествия и почивки в България

 След феноменалния успех на поредицата „101 отбивки“ и едноименния блог (www.otbivki.com) пътешествениците Иван Михалев и Елина Цанкова приветстваха с добре дошъл на борда още един приключенец – сина им Александър. Оттогава тримата обикалят страната заедно в търсене на онези красиви дестинации, подходящи за семейни бягства от града и ваканции с деца.
Мисията с деца на почивка се оказа възможна благодарение на техния общ пътеводител!
„101 отбивки с деца” е подборка на най-добрите места за фамилни пътешествия и почивки в България. Това не е просто поредният пътеводител, а книга вдъхновение за родители, които искат да споделят радостта от пътуването с децата си.
Освен 101 непознати места, любопитни факти за тях, точни упътвания и друга полезна информация в книгата ще откриете и бонус – 12 български фестивала, подходящи за деца. От кукерски танци и улични карнавали до Парад на хвърчилата и „лютеницотерапия“ – „101 отбивки с деца” обхващат най-вълнуващите празници на открито, подредени по дати през годината.
България е пълна с очарователни места, които ще отключат любопитството на вашето дете и ще ви подарят безброй щастливи мигове, за които с радост ще си спомняте, когато децата ви пораснат и поемат сами по широкия свят.
Повече информация относно проекта на Иван Михалев и Елина Цанкова търсете на фейсбук страницата Отбивки.


Из „101 отбивки с деца” от Иван Михалев и Елина Цанкова
Хидропарк „Вятърните мелници“ – Горна Малина


„Мелниците“ е най-големият аквапарк в близост до София. Намира се край с. Горна Малина – на половин час път от столицата. Концепцията на мястото е такава, че да предлага целодневни забавления за семейства с деца.
Разполага с шест басейна, най-големият от които е с площ 550 кв.м. Децата могат да избират между два по-малки басейна и водни атракции като 100-метрова водна ролба, 52-метрова екстремна пързалка, както и детски октопод с три пързалки.
Комплексът предлага още дузина атракциони, направени на принципа „за всекиго по нещо“. Тук може да наемете водно колело за разходки из езерото, да карате АТВ-та или да играете на миниголф. Има възможност за спортуване: стрелба с лък, тенис на маса, волейбол. Към комплекса има и голям зоокът с интересни животни – сърни, пауни, лама, камерунски кози и др. В езерото плуват лебеди и диви патици.
Ако си падате по конете, тук може да яздите на воля сред природата. Организират се конни преходи през красиви местности. Предлага се и детска езда на пони с придружител. Тук детето ви може да получи първите си уроци по езда.
Комплексът разполага и с много детски кътове, батути за скачане и какво ли още не.

Бързи факти
Вятърните мелници край басейните всъщност са къщи за гости, в които може да наемете хотелска стая или апартамент. Виж повече на www.melnicite.bg.

Любопитно
Една от интересните атракции е „Родео бик“, която ще ви пренесе в далечните каубойски времена. Това е съвременен вариант на каубойските състезания по обяздване на разярени бикове. Изглежда малко страшничко за ползване от деца, но татковците спокойно могат да изпробват издръжливостта си на подскачащия бик. Ако не друго, то поне смехът е гарантиран.

Знаете ли, че...
Големият басейн осигурява директен достъп до уникален по рода си кислороден бар. Той е разработен по технология на НАСА и предлага вдишване на концентриран кислород, чиято плътност е между 90 – 95%.

Любопитно
В езерото към комплекса има малък изкуствен остров, наречен Островът на любовта, където често се организират сватби. „Мост на влюбените“, който води до него, представлява пътека, обградена от всички страни с цветя. Има и място за закачане на катинарчета.

Работно време
Отваря врати в края на май.
Работното време е от 9 до 19 часа (понеделник – четвъртък), 9 – 21 часа (петък и неделя), 9 – 23 часа (събота).

Цени
Ако ползвате басейните и пързалките, цената е съответно 16.99 лв. през седмицата и 19.99 лв. през уикенда.
Ако не желаете да ползвате басейните и другите атракции, може само да се разходите край езерото и зоокъта. Цената на разходката е 7 лв. за възрастни и 4 лв. за децата.
За малчуганите до 4 г. входът е безплатен.

Виж още
Къщата на Елин Пелин в с. Байлово
Язовир „Смолско”
Археологически комплекс „Тополница“ – с. Чавдар

Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.