CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

21 нови детски песни с премиера на музикалния фестивал „Златни искри“ във Варна

10/08/18 / ИЗКУСТВО
Малки певци на възраст от 6 до 14 години от 5 европейски държави ще се състезават за наградите конкурса на 13 и 14 октомври в Grand Mall и в концертното студио на Радио Варна

Малки изпълнители ще се надпяват с нови детски песни на Европейския музикален фестивал „Златни искри“ на 13 октомври във Варна. Срещата на малките славеи ще бъде в Grand Mall и в концертното студио на Радио Варна на 13 и 14 октомври от 17.30 ч. Форумът се провежда за шести път, организаторите предпочетоха да избягнат изненадите на времето и преместиха събитието от Римски терми, където се провеждаше досега, под покрива на търговския център и радиото. На сцената ще се изявят деца от България, Италия, Русия, Украйна, Армения.
„Целта на фестивала е да провокира създаването на нови детски песни, които да станат популярни и да се запеят от малчуганите с радост“ – споделя мениджърът Доно Цветков. Все повече автори проявяват интерес към детската аудитория. Освен дебютантни в жанра във фестивала ще участват с хитове и утвърдени композитори като Любомир Денев, Хайгашот Агасян, Александър Савелиев, Вячеслав Кушев, Светослав Лобушки, Пепи Писарски.
Песните ще бъдат представени на живо от деца-солисти на възраст от 6 до 14 години. Много от тях са лауреати на различни конкурси и като изпълнители. Младите дарования ще пеят подбрани песни, които са посветени на най-обичаните от децата теми – домашните любимци, забавленията, ежедневието у дома и в училище, приятелството, обичта към родината. Детско шлагерно студио ДА ще се включи в изпълненията и ще направи празника още по-жизнерадостен и звучен.
Малките изпълнители от формацията са познати на хиляди български деца с големия си хит „Ало, Слънчице“ и песента „Роклята на мама“, които имат и многомилионни лайкове в интернет.
Песните от Европейския музикален фестивал „Златни искри“ ще бъдат излъчени в ефира на БНР, а най-добрата българска песен ще бъде отличена със специална награда. 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.