CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

АКТЬОРСКИ ОТКРОВЕНИЯ Мерил Стрийп

01/16/19 / ИЗКУСТВО
Учете за света. Учете за всичко друго. Учете за човешкото състояние. Такъв актьор исках да бъда

Източник: mentalfloss.com

Мисля, че в играта на актьора има голяма стойност. И си струва да играеш хора, които може би дори не съществуват или които са гласове от миналото ти, и чрез теб, чрез работата ти, да ги даваш на другите хора. Мисля, че даването на глас на герои, които нямат друга възможност да бъдат чути, е голямата стойност на това, което правим.
Моето постижение, ако може да се нарече така, е, че всъщност през целия си живот играех необикновени хора и сега ме смятат за такава.
Мое пристрастие, покрай това да актьорствам, да играя, е да се образовам във всичко. Учете за света. Учете за всичко друго. Учете за човешкото състояние. Такъв актьор исках да бъда. Любопитна съм за всичко и за всички, а не се ограничавам с определен вид актьорство.
… Не мисля, че наистина можеш да бъдеш ефектен актьор, ако не си любопитен за хората и събитията. А ако се интересувате от нещо, искате да го изучите в дълбочина, искате да знаете повече. Най-малкото нещо, което винаги е предизвиквало вълнението ми относно работата, е да знам повече за героя: Какво го е накарало да направи това? Какво, по дяволите, се е объркало?
Мисля, че са необходими голям оптимизъм и издръжливост, за да бъдеш актьор. Нямам предвид просто физическа издръжливост, а и духовна, съзнателна издръжливост на характера. Защото много трудно се понася да бъдеш отхвърлен или да имаш лоши отзиви, или ако успееш, да те одумват. Това е нещо съдбоносно.
Трябва да си наясно с живота си, преди да започнеш да правиш изкуство. Поне за мен най-важните неща са тези, които са периферни на моите награди или на ролите, които съм играла, тези неща имат значение в моя живот.
Да бъда известна личност, ме принуждава да се крия, но това да съм актьор, разкрива душата ми.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.