CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Аудиосериалът– един актуален спомен от миналия век

05/23/19 / ИЗКУСТВО
Руският писател фантаст Дмитрий Глуховски пристига в България на 27 май

Глуховски ще представи лично своя Storytel Original сериал „Граничен пост“със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май 2019 г.
Събитието в София ще се проведе на 27 май 2019 г. от 18:00 ч. в подземията на НДК (пл. „България“ 1, вход откъм бул. „България“, малкото НДК, под „PlanetClub“), а варненската публика ще може да се срещне с него на 29 май 2019 г. от 19:00 ч. в рамките на литературния панел „Истории vs. Литература“ с участието на Томас Макгонигъл („Предсмъртните видения на Никола Петков”), Захари Карабашлиев и доц. Пламен Дойнов.

България ще бъде първата държава, в която писателят ще гостува след световната премиера на 16 май на „Граничен пост“. Творбата е създадена специално за аудиоформат под формата на аудиосериал и е продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel, както и за да се включи в специална дискусия в рамките на международния детски форум, който се провежда всяка година в морската ни столица.
Аудиосериалът– макар и не много често срещан формат в Русия, е популярна в света на развлекателната индустрия. Това значи в няколко аудиозаписа да се разказва голяма и интересна история - с много герои, няколко сюжетни линии и неочаквана развръзка. Епизодите са взаимосвързани по смисъл и излизат с определена периодичност (например веднъж седмично) или едновременно в цели сезони. Това е като телевизионен сериал, само че трябва да слушате, а не да гледате. Предците на съвременните аудиосериали са радио предаванията и радиотеатрите, които са били популярни през миналия век.

У нас аудиосериалът „Граничен пост“ ще бъде достъпен за слушане на български веднага след световната си премиера в платформата на Storytel заедно с още много сериали и Storytel Original съдържание. Преводът на „Граничен пост“ на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.