CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Бестселърът „Без изход” от Тейлър Адамс

04/24/19 / ИЗКУСТВО
– всичко, което човек може да иска от един трилър

Брилянтен и разтърсващ трилър за четирима непознати, попаднали в лапите на виелица, отвлечено дете и решителна млада жена, която трябва да спаси детето от коварен маниак.
Отвлечено малко момиченце, затворено в чужд ван. Без път за бягство, без обхват на телефона, без помощ и без оръжие. Какво би направил?
Бестселърът „Без изход” на Тейлър Адамс, изкачил се бързо в книжните класации на американския и английския пазар, излиза на български език с логото на изд. „Сиела” дни след като “20th Century Fox” обявиха, че Скот Франк най-вероятно ще бъде сценарист на едноименната екранизация.
 
Дарби Торн е студентка, запътила се сама през Скалистите планини, за да стигне възможно най-бързо до болницата, където оперират майка ѝ. Снежна буря обаче блокира проходите и се налага тя да отбие и да прекара нощта в крайпътен заслон високо в планината заедно с четирима непознати.
Историята, започваща като класически хорър филм, се превръща в истински кошмар, когато Дарби разбира, че в една от колите на паркинга, в кучешка клетка, е заключено 7-годишно момиче.
Кой е престъпникът е какво възнамерява да прави с жертвата си? Колко време ще трябва да чакат помощ?
Тейлър Адамс поднася майсторски изпипано четиво в духа на Джеймс Патерсън и Агата Кристи, което успява да пречупи добре познатите жанрови клишета и да разплете мистерията пред очите на читателя в една история, пълна с неочаквани обрати, държаща в напрежение от първата до последната страниц.
История, която ще ви остави „Без изход”.

„Каква кутия, пълна с фокуси! Този пълнокръвен трилър, мрачен и целенасочен, може да съперничи на Агата Кристи по идейност и на Джеймс Патерсън – по скорост. Бърз, хитър и безкомпромисен”
Ей Джей Фин, автор на бестселъра „Жената на прозореца”

„Без изход” е всичко, което искам от един трилър: хитро замислен, безкомпромисен и безсрамно напрегнат. Обратите в сюжета избухват като поредица от добре заложени експлозии и напрежението никога не спада. Бях направо размазан. „Без изход” е адски добре прекарано време.”
Джо Хил, автор на „Пожарникаря”

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.