CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

(БЕЗ-)ОТГОВОРНИ ВЪПРОСИ За формата на мозъка,

03/14/19 / КУЛТУРА
или Кръгла ли е Земята?

Георги ВЕНИН

Вчера „Галъп интернешънъл“ истински ме развесели. Тъжно веселие (извинявайте за оксиморона).
Социолозите му, дали по повод Деня на космонавтиката, или по друга причина, излязоха с резултати от анкета с едничкото питане „Кръгла ли е Земята?“.
81% от анкетираните се съгласяват, че е кръгла.
8% категорично не са съгласни.
11% не са сигурни, двоумят се.
Тези, последните, приличат на маймуни, седнали на клон, които чешат темето или тила си зад ушите с дългите си ноктести пръсти. Уж да отлюспят въшки и прочие гадини. Но въшките са не НА, а ПОД черепа, ОТВЪТРЕ.
Обаче съвсем не незначителните 8% нямат родство дори с човекоподобните ни предци. Те може би са от динозаврите.
Само дето не измират…
В края на двадесетте години на XXI век да твърдиш, че Земята е плоска, означава, че самият ти си милион години по-неразвит от днешната човешка раса, сиреч че не си човек.
Щом смяташ, че е плоска като тава с тюрлю-гювеч, а не топчеста като полегнал плондер, значи и мозъкът ти е още плосък, без гънки и вдлъбнатинки. Неразоран, камо ли посят.
Някога Блез Паскал нарече дървените философи, които не излизат от предписанията на рамкираното мислене, хора „с квадратен ум“.
С какъв ум са тези „електорални единици“ с право да избират кой да ни управлява, но без задължението да си размърдат сивото вещество (при тя х може би е черно… или девственобяло), да се научат да четат и да почетат… знанието.
Едновалентен ум в брауново движение. Време е гласоподаването да е право само на бюлгари с ценз. И ако „ценз“ е първата сричка от „ценз-ура“, съм готов ретроградно да посрещна такова решение с „ура“
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.