CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

БИЛЕТИТЕ ЗА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА XXVI МФФ "ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ" СА В ПРОДАЖБА!

08/17/18 / КУЛТУРА
Официалното откриване на фестивалът „Любовта е лудост“ е на 24 август от 19.00 ч., в Зала 1, с филма „Студена война“, на полския режисьор Павел Павликовски, който получи приза за най-добра режисура в Кан 2018.

Официалното откриване на фестивалът „Любовта е лудост“ е на 24 август от 19.00ч, в Зала 1, с филма „Студена война“, на полския режисьор Павел Павликовски, който получи приза за най-добра режисура в Кан 2018.

„СТУДЕНА ВОЙНА“ – Полша, Великобритания, любовна драма, 2018 год.
режисьор: Павел Павликовски
в ролите: Йоана Кулиг, Томаш Кот, Борис Сич, Седрик Кан, Жан Балибар, Агата Кулеша, Адам Ференци и др.

Една завладяваща любовна история, сплела фатално съдбите на двама души с различни житейски биография и темпераменти на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-години на миналия век. В затънтено полско село, в което не спира да вали сняг, се случва първата среща между двамата главни герои: талантливата, но непокорна ученичка Зула (Йоана Кулиг) и доста по-възрастният от нея Виктор (Томаш Кот). Момичето произхожда от скромно семейство и се записва във фолклорен музикално-танцов състав, ръководен от младежа. Той е музикант, представител на градската интелигенция, подложен на превъзпитание чрез фолклорно изкуство от комунистическия режим. Двамата се влюбват, но не след дълго младият поляк иска да избяга и да се установи на Запад, за да стане джаз музикант. Влюбените са разкъсани между Париж и Полша.
Почерпил вдъхновение за кинотворбата си, от истинската съдба на своите родители, Павликовски, пресъздава живота им.
„Това бяха силни личности, които се обичаха и мразеха, предаваха се взаимно, разведоха се и се събраха отново в чужбина“.

Награди:
Награда за режисура – Кан, 2018

Цени на билетите: 18 лв. ВИП места, 15 лв. и 10 лв.

Повече тук: https://goo.gl/xs7NQQ 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.