CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

БНТ засне документален филм за Ричард Клайдерман

10/11/18 / ИЗКУСТВО
Варна очаква легендарния пианист на 1 декември в Двореца на културата и спорта, където той ще сложи финалната точка на световното си турне, посветено на 40 години бляскава сценична кариера

Екип на БНТ засне документален филм за най-популярния пианист на нашето време Ричард Клайдерман. Журналистката Айше Сали и нейните колеги се срещнаха с легендарния французин в сърцето на Париж, откъдето преди четири десетилетия с концерт в зала „Плейел“ започва неговата удивителна концертна кариера. Продукцията е съвместно дело на Българската национална телевизия, агенция „Кантус Фирмус“ и агенция „Елит проджектс мениджмънт“.
Премиерата ще бъде на 21 октомври в документалната поредица „В кадър“.
"Филмът за Ричард Клайдерман е завръщане към произведението, с което публиката го познава и обича и към мястото, откъдето славата му поема по света; вълнуващ разказ за дългия път към големите сцени, заснет именно там, където е бил първият му концерт в Париж. В този филм музиката носи и красивото лице на Аделин, любовта на публиката, силата на верните приятели и незаменимия екип", разказа Айше Сали.
Режисьор на филма е Станислав Терзиев, а в реализацията участват също Миглена Гайдарова (оператор), Филип Петков (режисьор по монтажа), Весела Смилец (редактор), Елка Рускова (консултант) и Надя Обретенова (продуцент).
„За нас с Ричард беше огромно удоволствие да участваме в снимките и оценяваме силната ангажираност и високия професионализъм на българския екип“, сподели Оливие Тусен, мениджър на пианиста. „Очакваме с нетърпение да видим готовия филм“, допълни още той. Веднага след участието в интервютата музикантът се отправи на поредната концертна обиколка, този път в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.
Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и предстоящите му концерти в София и Варна в края на тази есен.
Световният тур на Рицаря на романтичното пиано ще завърши във Варна на 1 декември в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.
Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска. 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.