CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Добрата новина – България няма да участва на “Eвровизия 2019”

10/19/18 / КУЛТУРА
www.lyutskanov.co.uk

Галин ЛЮЦКАНОВ, Лондон

След 10 участия за последните 12 години, България най-накрая се отказва от участие в конкурса „Евровизия“. Чудесно!
От една страна, конкурсът толкова се компрометира със своята политкоректност, че е срамно да участваш, ако не си хомосексуален, джендър (каквото и да разбирате под това понятие) или нещо подобно. Да не говорим за шансовете ви за успех, ако не принадлежите към изброените категории – те са точно никакви.
От друга страна, музикалното ниво на “Евровизия” също върви стремглаво надолу в посока на „хамбургер музиката“, както я нарече преди 15 години в едно мое интервю Николо Коцев. Ако евентуално се появи нещо, което става за слушане, то се елиминира на полуфиналите, така че ако си качествен изпълнител и композитор – нямаш място там.
И от трета страна – това, което България предложи в досегашните си участия (с изключение на „Вода“) беше подходящо за конкурса, но не ставаше за слушане. Или ако трябва да цитирам големият Иън Пейс – „Технически погледнато, това е музика, музикално погледнато – не е“.
Без значение какво е обяснението за неучастието на България на „Евровизия“ (в случая – липса на финансови средства), новината е изключително добра!
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.