CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Една красива малка книга с послания за малки и големи

08/30/23 / ВАРНА


culturespace.bg

На 30 август от 18 часа в малката зала на Артсалона на Радио Варна варненската авторка Мария Генчева представи книгата си „Едно малко място в сърцето”. За книгата говори писателят Георги Венин. Той сподели впечатленията си от историите, намерили място в книгата. Подчерта значението на темата и майсторството на разказа. Пожела на авторката успешен път в литературното творчество. Авторката разказа за процеса на създаване на книгата, посланията към читателите, да намерят поне малко място в сърцата си за бездомните и безпомощните животни, които срещаме на улицата. Тя благодари на драматурга Сия Папазова и Георги Венин, които са и оказали подкрепа със съвет и редакция.


- Особено важна бе – подчерта тя – финансовата подкрепа от Община Варна, Фонд „Култура”, която одобри проекта за издаване на книгата. Голямо впечатление направиха красивите илюстрации на художничката Светлана Урумова, които са оформили една красива и полезна книга.


Екатерина Георгиева, член на трупата на ДЮТ „Златното ключе” прочете две разказчета от сборника, които трогнаха присъстващите.


Накрая авторката дари по една книжка на всички присъстващи, като им каза, че най-важното за една книга с послания е да се прочете.

Платена публикация по проект "Издаване на детска книжка "Едно малко място в сърцето" финансиран от Община Варна - Фонд "Култура"


Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.