CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Египет и извънземните

12/02/20 / МИСТИКА
10 признака като доказателства за присъствие и влияние

culturespace.bg

Древен Египет е една от най-загадъчните цивилизации в човешката история. Освен това има ясни доказателства за съществуването на необичайна за времето инфраструктура и технологии (доколкото съвременните учени ги разпознават). В днешно време хората все още са очаровани от това, което древният Египет е успял да постигне и все още е загадка как египтяните са успели да направят толкова сложни творения със своята скромна технология.
Съвременната наука все още не може да обясни някои от постиженията на египтяните, едно от които е създаването на пирамидите. Сума учени и теоретици на конспирациите твърдят, че това не би било възможно без намесата на извънземни, за които се твърди, че всъщност са посещавали Египет в миналото. Те се позовават на явни знаци, които сочат истинността на такава хипотеза.

1. ИЗГРАЖДАНЕ НА ПИРАМИДИ
Струва си да започнем с очевидното. Как древните египтяни са успели да построят пирамидите си, и то толкова много? За изграждането на такива гробници на фараоните са били необходими милиони каменни блокове, всеки от които тежи тонове. Според специалиста Ричард Кослоу само десет души биха могли да вдигнат един камък (той просто няма да побере повече поради размера на блока), но всеки трябва да вдигне 400 килограма. Това е почти невъзможно.
Вторият въпрос е как египтяните са постигнали такава невероятна прецизност при изграждането на пирамидите. Блоковете са изрязани толкова точно, че сякаш за това са използвани компютри и специални машини.

2. ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
След древните египтяни са останали много йероглифи с голяма историческа и художествена стойност. Но това не е най-важното в тях. Има рисунки, които предизвикват истинско удивление сред днешните ни съвременници, особено сред тези, които се интересуват от Древен Египет. Пример е изображение, което показва хора в ръце с електрическа лампа или крушка. Но как и откъде древните египтяни са знаели за електричеството, е загадка.


3. ЙЕРОГЛИФИ С ЛЕТЯЩИ МАШИНИ
Изображението на електрическа крушка далеч не е единственият интересен древноегипетски йероглиф. Има изображения на дори по-модерни технологии. Срещат се например изображения, поразително подобни на съвременните хеликоптери и самолети, които повдигат още повече въпроси за развитието на египетските технологии.

4. ИЗВЪНЗЕМНИ ВЪРХУ ДРЕВНИ МОНЕТИ

По време на реконструкцията на къща в Египет бяха открити монети, на които има много необичайни портрети. Човек, чиито глава и рамене са на извънземен. Изображението на друга монета показва космически кораб на извънземни или поне нещо много подобно. Въпреки че много хора се противопоставят на тази теория, такива монети съществуват.

5. ИЗВЪНЗЕМНА МУМИЯ
Друг признак, често цитиран от привържениците на твърденията, че извънземни са посещавали Древен Египет, е мумия, която наскоро беше открита в малка пирамида близо до пирамидата на Сенусрет II. Структурата на нейния скелет не е като на човешкото тяло, а лицето й изглежда особено чуждо. Мумията е открита от д-р Виктор Любек, бивш професор в Университета в Пенсилвания.
Останките са намерени заобиколени от необичайни предмети, които не могат да бъдат идентифицирани. Анонимен източник твърди, че мумията явно не е на земно същество и че тя силно притеснява египетските власти, които искат да я запазят в тайна. Според източника, приживе това „създание“ се е наричало Осирунет и е било съветник на фараона. Тази мумия не е единственото откритие, което засили слуховете за извънземни.

6. ПИРАМИДИТЕ В ГИЗА
Пирамидите в Гиза очевидно не са случайно разположени. Трите пирамиди са перфектно подравнени със звездите в пояса на Орион. И дори размерът на тези пирамиди съответства на яркостта на звездите. Две пирамиди са еднакви по размер, а третата е висока наполовина от тях, точно както двете звезди в пояса на Орион са еднакви по яркост, а третата е наполовина по-малко ярка от тях.
Пирамидите дори са разположени в почти перфектна линия с магнитния Северен полюс. Такова позициониране на пирамидите изисква огромни познания в областта на науката, геометрията и астрономията, сравними със съвременните.

7. . ЕХНАТОН
Ехнатон е потенциално един от най-големите религиозни новатори в човешката история. Египетският фараон, живял и управлявал по време на 18-ата династия, е известен като владетелят, превърнал Египет от общество с много богове в монотеистично общество. Богът, когото фараонът почитал, се наричал Атон, или Слънчевият диск.
Предаността на Ехнатон към неговия бог дори го тласка да създаде цял град, посветен на Атон – Амарна. В легендите от това време се посочва, че фараонът е посещаван от същества от небето. Някои легенди дори сочат, че той е едно от тези същества. Ехнатон донася религиозна и социална революция в Египет и открива нова ера за нацията.

8. ЗАПИСИ НА НАБЛЮДЕНИЯ НА НЛО
Папирусът Тули е потенциално най-добрият първичен източник, който описва присъствието на извънземни в Древен Египет. Твърди се, че папирусът съдържа наблюдения на НЛО по времето, когато Тутмос III е управлявал Египет. Човекът, който е написал папируса, твърди, че огнен диск слязъл от небето. Тогава се появили няколко такива диска, които блестели по-ярко от Слънцето. След няколко дена обектите изчезнали от небето.

9. ЙЕРОГЛИФИ НА КОСМИЧЕСКИ КОРАБ
Друг основен фактор, който повдигна много въпроси за извънземните в Древен Египет, е предполагаемото наблюдение на египетски йероглифи както върху НЛО-то в Розуел, така и върху летящите обекти, наблюдавани в гората Рендълшам през 1980 г. Твърди се, че тези символи съвпадат и много приличат на древните египетски.

10. ДРЕВНИ АРТЕФАКТИ
Предполага се, че са били открити древни артефакти в бившия дом на сър Уилям Петри, известен като Флиндърс Петри, който се смята за един от най-добрите египтолози в историята. Говори се, че предметите, намерени в стария му дом в Йерусалим, са от неземен произход. Сред тези предмети има две мумифицирани тела на предполагаемо извънземни същества, както и предмети със символи, които не могат да бъдат обяснени. Артефактите са транспортирани от дома на Петри до Музея на Рокфелер в Йерусалим, но се пазят в тайна.
Превод от руски: Георги ВЕНИН
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.