CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

„….и замирисва на море…“

09/04/21 / КУЛТУРА
Рибен и миден фест в Каварна, 5 и 6 септември 2021 г.

Керанка ДАЛАКМАНСКА

Лятната програма на Община Каварна завършва с 18-ото издание на Рибния и миден фест, който се провежда на централния градски площад „Защитата на Каварна“.
На 5 и 6 септември (неделя и понеделник) интерес ще привлекат участниците в традиционното събитие, на което всички ще имат възможност да дегустират богато разнообразие от рибни и мидени супи, ястия и морски дарове. Началото е в 17:.00 ч., когато кметът Елена Балтаджиева и кметовете и кметските наместници от населените места в общината ще запретнат ръкави, за да готвят пред публиката своите морски рецепти. Те ще бъдат дегустирани от присъстващите, дошли от близо и далеч, почитатели на рибните ястия. Както винаги, кулинарите ще споделят и съдържанието на рецептите си, а накрая на събитието ще получат специални грамоти за участие в Рибния и миден фест.4


На 5 и на 6 септември от 17:00 ч. децата от школите „Керамика“, „Изобразително изкуство“ и „Приложно изкуство“ към Общинския детски комплекс ще се включат в творческа работилница, за да дадат израз на въображението си на морска тематика и да подредят своите произведения в изложба на открито. Да присъстват на Рибния и миден фест са поканени бившите кметове на Каварненската община, както и кметовете от съседните общини – Добрич, Балчик, Шабла, Генерал Тошево.
Два часа преди откриването на проявата на площада при Фонтана в централната пешеходна зона щ се разположи Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“ (Добрич), което гостува на морския град за втори път. Жителите и гостите на града ще могат да си закупят разнообразни сезонни продукти от малки добруджански производители: местни и млечни продукти, зеленчуци, мед, сладкарски изделия, класически и плодови вина, богат асортимент от натурални сокове. Ръчно изработени занаятчийски изделия, козметика, етерични масла от естествени съставки предлагат щандовете в Арт зоната на изложението. За първи път в Каварна ще бъде представена продукция от натурален оцет и натурално олио с ароматни билки, както и чайове и подправки. Изложението се провежда в партньорство с Община Каварна.
Вечерната програма започва от 20:00 ч. в неделя на централния градски площад, когато на сцената ще излязат Дамското рок трио „People of Maha“ и група „Остава“.
Концертната програма ще има своето продължение на 6 септември, отново от 20:00 ч. с концерт на групите „Jenny Jo“ и „Обратен ефект“.
През двата дена на Рибния и миден фест в Каварна гостите и жителите на града ще могат да разговарят с музикантите, да се насладят на техните сценични изяви, да се срещат с интересни участници и приятели на Каварна, както и с децата, участвали в програмата, с готвачите на рибни ястия и с производителите от Фермерския пазар. Ще отнесат през първите дни на есента мирис на море, нови рецепти за морски дарове и настроение, което ще искат да възкресят отново догодина по същото време.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.