CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Изболени съвети,

12/19/18 / МИСТИКА
или Ако искаш да живееш мъдро

1. Ще получиш тяло. То може да ти харесва или да не ти харесва, но е единственото, с което ще разполагаш до края на дните си.
2. Ще ти се наложи да се учиш в училището, наречено „Живот на планетата Земя“. Всеки човек и всяко събитие са твои Вселенски Учители.
3. Не съществуват грешки, само уроци. Несполуките са неотменна част от успеха. Няма невинни жертви – всички сме само студенти.
4. Урокът ще се повтаря в най-разнообразни форми, докато не бъде усвоен напълно. Ако не сте усвоили лесните уроци – те ще станат по-трудни. Като усвоиш поредния – преминаваш към следващия урок.
5. Външните проблеми са точно отражение на твоето вътрешно състояние.. Ако промениш вътрешния си свят – и външният свят ще се измени за теб. Болката е начин, който Вселената използва, за да привлече твоето внимание, когато нещо ние е наред.
6. Ще разбереш, че урокът е усвоен, когато твоето поведение и отношение към страданията се изменят. Мъдростта се постига с практика. По-добре малко от нещо, отколкото много от нищото.
7. Няма ни място, ни време, по-добри от „тук и сега“. „Там“ не е никак по-добре от „тук“. Когато твоето „там“ стане „тук“, получаваш друго „там“, което пак ще ти се струва по-добро от „тук“.
8. Другите са просто твое отражение. Няма как да обичаш или мразиш това, което е в другите, ако то не отразява твоите собствени качества.
9. Животът майстори рамката, а картината рисуваш ти. Ако не поемеш отговорност за живописването на картината, вместо теб ще я нарисуват други.
10. Ще получиш всичко, което поискаш. Твоите минали и сегашни желания и мисли определят твоето бъдеще. Но помни, че твоето истинско Висше Аз е онова, което не бива да се променя за нищо на света и никога.
11. Всички отговори са в теб. Ти знаеш повече от написаното в книгите. Но за да си го спомниш, трябва да четеш книги, да се вглеждаш в себе си, да се вслушваш в себе си и да вярваш в себе си.
12. Ще забравиш всичко това.
13. Ще си го припомниш, когато поискаш да намериш вярно решение на своите проблеми и да направиш живота си успешен.
14. И тогава цялата Вселена ще ти помага да се върнеш към Себе си и към Вечните Истини.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.