CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Кажи „ДА на възможното щастие” – известният психолог Магдалена Ангелова с безплатен семинар, посветен на успешните взаимоотношения

02/03/19 / КУЛТУРА
Казват, че всички щастливи семейства си приличат. Но всяко взаимоотношение има своя път своя път на израстване, търсене и кризи.

Трудността идва, когато се усетим изгубени, когато започ¬нат да се повтарят едни и същи грешки и когато спрем да говорим помежду си. А здравословното обвързване и любовта към другия са възможни само ако имаме здравословно свързване и обич към себе си.
Малко преди 14 февруари – Деня на влюбените – квалифицираният клиничен психолог Магдалена Ангелова ви кани на безплатен семинар, посветен на успешните взаимоотношения и изграждането и утвърждаването на доверието в партньора.
Кажете „Да на „Възможното щастие”” на 12 февруари 2019 г.
Ако искате:
• да се запознаете с основите на мъжката и женската психология;
• да се справяте със страховете и комплексите си, които пречат на връзката ви;
• да научите кои са най-добрите техники за поддържане на една връзка стабилна и спокойна;
• да научите техники за подхранване на радостта и обичта в своя/та партньор/ка

ви очакваме от 18:30 ч. на 12 февруари 2019 г. в кафе „Каре-Арте” (ул. „Парчевич” 36)
Линк към Facebook събитието може да откриете тук:
Входът е свободен!
Семинарът „Да на „Възможното щастие” е базиран на първата книга на популярния психолог – „Възможно щастие” и , която съчетава знание, техники, упражнения, преживявания и медитации, благодарение на които да изградим успешна и силна връзка с партньора.
„Възможно щастие” е базирана на теорията за архетипите и Сянката на К. Г. Юнг, на познанието и техниките по НЛП на Р. Бандлър, на знанието за семейните констелации от школата на Идрис Лаор за връзката и влиянието на рода върху нас и на идеята за петте езика на любовта, описани от Г. Чапмън, а богатият опит на Магдалена Ангелова в индивидуалната и групова терапия с деца и възрастни, както и с провеждането на семинари по темата, ще убеди и най-скептичният читател в ефективността на съветите ѝ.
Знанието води до резултат само когато е осъзнато и е превърнато в действие. И не забравяйте: вие сте възможното щастие!
Линк към FB събитието:
Магдалена Ангелова e квалифициран клиничен психолог. Опознавайки човешката опитност и нужда, тя избира да комбинира в своята работа класическата психология със знанието за източните методи и практики, въвеждайки нов подход за преживелищна терапия във всекидневния живот.

Из „Възможното щастие” от Магдалена Ангелова
Какво да направят мъжете, за да подхранват радостта и обичта в своята партньорка
А сега е време да обърнем внимание какво могат да пра¬вят мъжете, за да подхранват радостта и обичта в своята парт¬ньорка:
1. Правете комплименти на жената до вас. Така тя ще се чувства желана и харесвана. Бихте могли да ѝ казвате колко е красива, умна, лъчезарна, привлекателна, секси, нежна... Раз¬бирам, че вие го забелязвате и мислите за вашите жени, но ви е трудно да го изразявате. Знайте, че жената обича с ушите и има нужда да се чувства оценена от вас.
2. Зачитайте времето и грижите, които жената отдава за семейството (децата, домакинството). Малък жест от ваша страна, но с голяма оценъчна стойност от нейна страна ще бъде, ако чуе думите: „благодаря ти за вкусната вечеря... рад¬вам се, че ти си майката на моите деца... оценявам грижата ти за дома и децата, докато аз работя... какво мога да направя за теб, за да си починеш и да се заредиш... извини ме, че неви-наги правя навреме това, за което си ме помолила... щастлив съм, че си в моя живот... благодаря ти, че приемаш и моите слаби страни...“. Този начин на общуване не би ви накарал да изглеждате слаб в очите на жената, а ще подсили любовта и доверието ѝ към вас.
3. Можете да заявите ясно, че ще я отмените за някои кон¬кретни дейности, които биха затруднили нея, но вие ще извършите с лекота. Хубаво ще е да поемете като ангажимент и ваша отговорност решението за ремонт в дома, изправността на лекия ѝ автомобил, следенето и плащането на разходите в домакинството.
4. Бъдете активни и инициирайте семейните пътувания и отделяйте време, в което да бъдете само двамата. Поставете я в ситуация, в която вече всичко е избрано и решено от вас и тя трябва само да ви последва. Недейте просто да споделяте някаква идея, която след това ще бъде отлагана във времето.
5. Изберете време, в което да се грижите сам за децата, и по този начин да дадете възможност на жената да отдели вре¬ме за себе си. Много е важно с думи да ѝ кажете, дори с риск на вас да не ви харесва: „Това е твоето време, направи нещо, което ти доставя удоволствие, вместо да се ангажираш отново с домакинска работа и други задължения. Отложи домашните ангажименти и си дай време на себе си, аз те подкрепям. За мен е важно ти да си починеш и да се чувстваш добре“.
Тези думи могат да бъдат много ценни за нея, защото же¬ната, осъзнавайки или не, се чувства длъжна да ви се доказва.
6. Един път в месеца изненадайте своята половинка, като ѝ дадете някаква, според вашите възможности, сума, с която ѝ предложете да си купи нещо, от което има нужда. Жената ще оцени това, че вие сте отделили тази сума от семейния бюджет специално за нея.
7. Правенето на любов, споделянето на фантазии и же¬лания карат жената да се чувства красива, желана и обект на вашата страст. Така ще подхранвате вашия уникален начин за правене на любов, вашата взаимност и интимност.
8. Жената има нужда да бъде призната в нейния професи¬онален път и да усеща вашата подкрепа. В този смисъл бихте могли да я насърчавате, да я изслушвате, да ѝ давате ценни съвети. Но оставете решението да бъде нейно и не го приемайте лично, като обида, ако тя не се съобрази с вашето мне¬ние или не последва съвета ви. Това не означава, че не ви е чула и не е размислила по споделеното от вас, но както вие много добре знаете, жените са своенравни и понякога непред¬сказуеми.
9. Приемайте, че понякога тя самата няма енергия и може да изпитва своята тъга, която да я прави по-притихнала и затворена, дали поради умора от работа и грижи по децата, дали поради ней¬ни страхове и съмнения. Опитайте се в тези моменти да бъдете вие по-активни, като ѝ кажете: „Мога ли да направя нещо за теб, за да се почувстваш по-добре... Искаш ли да те отменя в нещо... Има ли нещо, което не съм разбрал, и това те е натъжило... Ела да те прегърна, за да ти предам от моята сила...“.

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2023, Всички права запазени.