CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Кажи ми каква музика обичаш, и ще ти кажа кой си…

10/12/18 / КУЛТУРА
Факти за това какво може да разкажат музикалните пристрастия за човека

 Шотландски изследователи от Единбургския университет „Heriot-Watt“са провели интересно изследване.В него са участвали повече от 36000 души от цял свят, на които било предложено да оценят 104 музикални стила, като при това от изследваните се изисквало да дадат информация и от личния си живот.
Ето някои резултати от анкетата:
1. Ако сте любител на ПОП музиката и в плейлистата ви постоянно се появяват последните хитове на световните поп звезди, това говори, че вие сте екстраверт. Любителите на попа често са трудолюбиви, с висока самооценка, а има тенденция също да са не толкова съзидателни и доста срамливи.
2. Въпреки стереотипа, че любителите на РАПА са по-агресивни личности, изследователите не намират такава взаимовръзка. Просто поклонниците на рапа са по-склонни към висока самооценка и много ценят стремежа към свобода.
3. Поклонниците на КЪНТРИ музиката са трудолюбиви и емоционално стабилни.
4. Въпреки своя агресивен облик, отдадените на РОКА по правило са много нежни личности. Това са творчески настроени хора, но често страдат от ниска самооценка, тъй като са интроверти.
5. Поклонниците на жанра ИНДИ често са затворени, интелектуални и творчески устроени. Към другите характеристики на личността на индимеломана може да се отнесат и пасивността, тревожността и ниската самооценка.
6. Ако сте любител на горещата и бърза ТАНЦОВА музика, най-вероятно сте напористи и целеустремени.
7. Любителите на КЛАСИКАТА са непринудени в общуването с околния свят. Такива хора често са творци и имат силно изразено чувство за собствено достойнство.
8. Поклонниците на ДЖАЗА, БЛУСА И СОУЛ музиката се оказват екстраверти. Имат високо самочувствие, високо IQ и умеят да бъдат непринудени.

Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.