CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Масоните и бъдещият апокалипсис

07/09/21 / МИСТИКА
Поглед към някои от теориите на конспирация за международното летище в Денвър

culturespace.bg

Теориите за конспирация около потайностите на масоните не умират. Част от това тайно общество са много от основателите на САЩ, като Джордж Вашингтон, Джеймс Монро, Бенджамин Франклин. Със съмнения за прикрити убийства и случайни изчезвания, масоните продължават да влияят на обществото. И все пак масонството е братство, което е свързано с филантропия и философски ценности.

Международното летище в Денвър, Колорадо

Съществува теория, която твърди, че когато светът свърши, масоните ще създадат ново общество, наречено Нов световен ред. Според Исак Вайсхаупт, теоретик на конспирацията и писател, Новият световен ред и апокалиптичните конспирации се коренят в идеята за Луцифер и езичеството.
Международното летище в Денвър е внушителна сграда в изчистен стил, която изглежда съвсем нормална за предназначението си. Но… теоретиците на конспирацията гледат отвъд това. Рептили и извънземни, тайни подземни бункери и прокълнат кон населяват митовете и легендите, обвили тайнството на международното летище в Денвър (DEN), откакто е открито през 1995 г.
Една от най-разпространените легенди за летището е, че то е построено от членове на тайно общество. Кое тайно общество? Отговорите са различни: масоните (една от най-старите светски братски организации, датираща от каменоделските ложи от XIV век), илюминатите (краткотрайно тайно общество от епохата на Просвещението, но някои настояват, че все още е активно) или Новият световен ред (предполагаема кабала от глобални елити, които заговорничат за сваляне на съществуващите правителства и на управляващите света). Или може би всички изброени, тъй като често се твърди, че трите групи са свързани.
В конспиративната кампания за международното летище в Денвър – най-убедителното „доказателство“ за тази теория е посвещението върху най-горния камък на стената на южния вход, поставен на 19 март 1994 г. Под камъка е зазидана запечатана капсула на времето, която съдържа „послания и сувенири към хората в Колорадо през 2094 г.“. Гранитният маркер изобразява типичния символ на масоните – преплетени ъгълник и пергел (инструментите на зидарите), както и имената на две велики ложи и техните велики майстори. Служителите на летището казват, че това било доказателство за щедростта на местните масонски ложи, които са изработили и положили камъка. В крайна сметка така го правят каменоделците или свободните зидари! В посвещението се споменава и група, наречена Комисия за летище „Нов свят“. За разлика от масоните, тази група всъщност не съществува, което прави включването ѝ малко по-трудно за обяснение. И както се вижда, името е подозрително близко до това на т.нар. Нов световен ред. Новият световен ред се определя като края на света, сатанистка цел, която се застъпва за Антихриста, и ще унищожи света, за да създаде нов световен ред. „Масоните винаги са част от конспирацията“, казва Вайсхаупт. „Ако ме помолите да взема страна, бих казал, че масоните са част от тази идея на илюминатите за промяна на света и създаването този нов световен ред, или нова епоха“.
А капсулата на времето? Предполага се, че е изпълнена с монети, няколко казино жетона Black Hawk и други сувенири. Но точно какво ще открият жителите на Денвър през 2094 г., никой не знае. Ще трябва да изчакаме доста години, за да разберем със сигурност – въпреки че някои вече са се опитали.
Популярна теория разказва, че брайловата таблица над камъка за посвещение всъщност е клавиатура и че ако докоснете повдигнатите точки в правилната последователност, ще можете да отворите капсулата на времето. Дори някои настоящи масони изглеждат вдъхновени от мита – една служителка на летището признава, че е чувала за масони, които са се опитвали да прекарат своите масонски членски карти близо до капсулата на времето, за всеки случай – може и да се задейства механизмът.

Тунелите

Друга легенда разказва, че под летището има километри подземни тунели и разположени на различни равнища сгради и бункери, които членовете на гореспоменатите тайни общества планират да използват, за да посрещнат предстоящия апокалипсис. Някои твърдят, че има тунел, който минава по целия път от DEN до Северноамериканското командване на аерокосмическата отбрана (NORAD), което се намира на 100 мили от Колорадо Спрингс. Все пак от летището признават, че има подземни равнища под главния терминал (включително за влаковете, които превозват пътници до и от различни зали, и за автоматичната система за багаж, която вече не съществува); те казват, че тунелите се простират само до периметъра на летището, което е по-малко от две мили. Но според KUSA – телевизионна станция в Денвър, в тунелите на летището има повече от милион квадратни метра пространство. Това теоретиците на конспирацията смятат за доказателство, че под летището има тайни необозначени пространства, за които и служителите може да не знаят. Фактът, че строителството на летището е изостанало с 16 месеца от графика, може да означава, че е било предвидено време за изграждане на допълнителни площи като убежище за елита при предстоящия апокалипсис.Дори има очевидец - д-р Леонард Хоровиц, който разказва за Ден 3 от откриването на летището, когато багажните операции и трамваите не са работили."Пътниците бяха насочвани през тунели, съдържащи някои от най-добрите мозаични артикули със златни листа, които някога съм виждал - произведения на изкуството, които правят красивите стенописи на Тангума да бледнеят в сравнение. След това, когато трамваите започнаха да работят, тези" алтернативни "коридори бяха затворени. Мислите ли, че финансистите на летищата биха похарчили огромно състояние, поръчвайки изкуство, което пътниците никога повече няма да видят? "

Синият кон

Когато международното летище в Денвър се открива, то излага различни видове произведения на изкуството, които привличат интереса на хората от цялата страна. Едно от тези произведения на изкуството е статуя на кон, известна като Синият мустанг, която стои отвън като основна атракция. Това е една зловеща скулптура на гигантски син кон с демонично светещи червени очи и вени, пронизващи лицето му. Художникът Луис Хименес умира по време на строителството, когато върху него пада парче от статуята, което добавя мистериозен елемент на скулптурата. Теоретиците на конспирацията смятат „Bluecifer“ (с това име е популярен конят), че статуята може да намеква за четиримата конници, които предизвестяват Апокалипсиса в Библията.
В последната книга на Библията Йоан Богослов пише за блед конник. Това е четвъртият конник от Апокалипсиса, името на конника е Смърт и е придружен от Хадес. Въпреки че цветът на този кон е описан като „блед“, повечето рисунки и изображения на този кон са сини.
Предишната работа на Хименес е включвала много противоречиви скулптури, като статуята на каубой, яздещ син кон, поразително подобен на Синия мустанг пред американския музей на изкуствата „Смитсониън“ – със същите демонични очи и детайли и на двете скулптури: изглежда, Хименес има стил, който следва.
Синият мустанг може да бъде намек за апокалипсиса или символ на сатанизъм. Като алтернатива, това също може да бъде част от стратегията на Хименес да остави наследство. Двадесет и четири години по-късно теоретици и фенове все още обсъждат целта на неговия дизайн.
Теоретиците на конспирацията смятат, че следващата голяма война с ядрени оръжия ще предизвика апокалипсиса, а летището има подземно убежище, когато това се случи. Тези тунели ще осигурят живот (какъв – това вече е друг въпрос) на политическите лидери и богатите в постапокалиптичния свят. Ако светът се срине, тук ще бъдат Вандербилтови и Бионсе – отпивайки шампанско, докато останалата част от Земята се превръща в прах.

 Подбор, превод и редакция: М. ВЕСЕЛИНОВА
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.