CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Мисия и музика,

10/17/19 / ИЗКУСТВО
или (по-точно) Може ли музиката да е мисия? Втора част

culturespace.bg
...Когато се завръща от Австралия Уилям се връща към музикалната си кариера. Набира силна база от фенове благодарение на самостоятелни изяви. Невероятният му талант на пианист му дава възможност и да композира своя музика.
Свири нови парчета в New Age-style, като същевременно изпълнява и класически парчета до съвършенство. Неговият уникален стил скоро привлича вниманието на продуцента Дейвид Фостър, старши вицепрезидент на Warner Brothers, който случайно е бил във Фийникс за благотворително събитие.
„Аз бях представен на Дейвид четири часа преди събитието, по време на проверка на звука. Човекът, който ме запозна попита: „Може ли да свири на пианото ви?“ и Дейвид каза: „Да, да, покажи.” Дейвид покани Уилям на сцената и му каза да „изсвири нещо“.
„Определено почувствах, че моментът е подходящ и трябва много да внимавам” - казва Уилям. Той започва да свири песен, която се нарича, „Вътре“. Само след няколко секунди Дейвид пусна групата на сцената да свири.

„Направо свирех със сърцето си и следващото нещо което знам, е че свиря с тази група от световна класа и всичко ставаше под ръководството на Дейвид. И, когато приключих, всички в стаята ръкопляскаха. Той ми даде висока оценка и каза: „Каква беше тази песен?“, казах, че това е песен, която съм написал и той каза: „Искам да дойдеш тази вечер преди шоуто." Това беше най-голямото шоу на годината в Аризона и той каза: „ Ти ще откриеш шоуто.' "
След успешното изпълнение на концерта, Дейвид Фостър подписва с Уилям рекордна сделка и те продуцират албум само за два месеца. Той се включи в турнето на Джош Гробан през 2004 г. и гастролира с Clay Aiken през 2005 г. Голямата слава идва толкова бързо, но Уилям не пропуска да се съсредоточи здраво и върху евангелието, за да му помага при избора. Но дори и в Холивуд, неговата отговорност да избере правотата му спечелва уважение.
Когато Уилям решава да изключи телевизора в един момент, той обяснява решението си на продуцента си: „Нещата, които са в това предаване, се подиграват с всичко, в което вярвам." А той просто каза: „Тогава не го прави.“ И още: „Твоят морал ще ти служи добре. "
Досега моралните стандарти на Уилям имат положително влияние върху другите. „Всеки ден общувам с Евангелието “, казва Уилям. „Когато съм на концерт и ми задават въпроси. Когато отговарям използвам чист хумор."
Докато е на турне, Уилям става рано в неделя дори след спектакъл в събота вечер и взема такси до църквата. „Това винаги води до възможност да слушам евангелието ”, казва той. Макар да не остава незабелязан, може би най-големият успех на мисионерството на Уилям е неговата музика.
„Когато хората слушат моята музика, те могат да почувстват нещо в нея. Те искат да знаят какво е. Те просто могат да се чувстват различно. "Уилям е видял как хората реагират на музиката му на всякакви места - от пожарите при неговата мисия, до концертите в Холивуд и дори когато свирят неговата музика в моловете.
„В мола имаш всички слоеве на живот, и аз си спомням това виждайки най-обикновените хора. Но те идват при мен със сълзи в очите, казвайки колко красива беше Вашата музика. " Уилям казва, че добрата музика говори на духа на всеки. „Музиката разрушава бариерите; то разчувства хората. И отвори толкова врати за мен, за диалог с хората, и да мога да им влияя. Виждах как се променят."
Уилям казва, че е благодарен, че се е родил с любов и страст към музиката. Чрез невероятния си талант той успява да благослови живота на другите и да застане като „свидетел на Христос” срещу насилието в света. Накрая, Уилям казва, че всичко, което прави, е да прослави Бога.
„Не съм човек с много думи; Аз не съм сложен говорител. Но аз абсолютно имам показания. Обичам евангелие. ”И тази любов говори както чрез музиката му, така и неговият пример.
Превод: Мария ВЕСЕЛИНОВА
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.