CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Многостранният, но не много странен вестник „Литература и Общество“

11/11/22 / КУЛТУРА
Вестник „Литература и Общество“ (в. ЛИО), национален вестник за литература, изкуство и обществен живот, издаван в град Варна от Сдружение Литературно Общество – Варна (СЛОВ) 14 години вече отразява литературния живот в черноморската столица у нас и в не малка степен – в Европа (ЕС) и по света в неговата пълнота, разностранност и специфичност. Във вестника се печатат значими съвременни литературни творби на български писатели и на писатели от други страни, представя се творчеството на водещи съвременни автори, дава се път на много млади хора да дебютират с творчеството си в литературния печат, както и на такива, които експериментират в словото и в различните видове изкуства.
12 години, както и през 2022-ра, вестникът е подкрепян финансово от Община Варна, което е своеобразно признание, а екипът от организатори и редактори на вестника, както и преобладаващото мнозинство от автори са от Съюза на българските писатели и Съюза на независимите български писатели – творци, които с произведенията си очертават тенденции, естетически нагласи, нови виждания.
Всеки брой на в. „Литература и Общество“ е очакван с интерес от читателите и се появява веднъж на около 2 месеца като ритмичност (общо от 4 до 6 броя на година) в тираж 800 – 1000 всеки.
Четете в. „Литература и Общество“, за да почувствате силата на художественото слово и на съвременната литература, както и да откриете едни от най-стойностните ѝ произведения!
Изпратете свои стихотворения, разкази, отзиви за книги, мнения за литературни творби, интервюта с писатели и хора на изкуството на електронния адрес на изданието: litobshtestvo@abv.bg, за да станете част от вселената на литературата, изкуството и обществото на творческите личности.

Рекламен материал по проект, финансиран от Община Варна – Фонд „Култура”. 

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.