CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ 2020 „Всяка година по същото време“

02/25/20 / ИЗКУСТВО
(Втора част на „Догодина по същото време“)


ДА ПРЕВЕДЕШ ЛЮБОВТА
Андрей Аврамов е не само професор по актьорско майсторство и сценична реч, прекрасен актьор и режисьор, но и прецизен преводач на драматургични произведения. Има над 100 поставени пиеси от различни жанрове в София и страната. Много от тях са по негови преводи на автори като Нийл Саймън, Алън Ейкборн, Кен Лудвиг, Бърнард Слейд,Хърб Гарднър, Патрик Барлоу и др. Негови спектакли се играят в Италия, Гърция, Русия, Германия, Чехия.

След превода на пиесата „Догодина по същото време”/Бърнард Слейд/, поставена първоначално от Анета Сотирова и Тодор Колев, проф. Аврамов с радост приема да преведе за българския зрител и продължението „Всяка година по същото време”. Както сам споделя професорът, това е една човечна и затрогваща история. Убедени сме, че любовта на Джордж и Дорис, превъплатени от талантливите Христо Шопов и Лилия Маравиля, ще заплени, очарова и развълнува театралната публика.

Спектакълът „Всяка година по същото време“ е поредният съвместен проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля. Майсторската им игра завладява театралната публика още в първата част на продукцията – „Догодина по същото време“ – пиеса по сценарий на блестящия драматург Бърнард Слейд. Препълнените зали, при над 100 представления на родна сцена, бурните аплодисменти и широкият медиен отзвук ни мотивираха да поставим и естественото драматургично продължение на пиесата – „Всяка година по същото време“. В нея актьорите продължават завидната си творческа симбиоза, за да разкрият чрез героите си – Джордж и Дорис, тайните на трогателна любов, неподвластна на житейските обстоятелства. Прекрасният превод е дело на проф. Андрей Аврамов. Режисьорът Георги Михалков успява интуитивно да изгради образите по най-добрия начин и заедно с целия екип да подари на публиката един очакван и незабравим спектакъл, който вярваме, ще има същия изключителен успех!

„Всяка година по същото време“ е пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. За онзи етап, в които изпитваш нужда да осмислиш пропуснатите възможности и да се отдадеш на неосъществените идеи, заедно с някого, който те обича и подкрепя. За моментите, в които бързаш да прекосиш пустинята на неполучените отговори и да изкачиш своя личен Еверест.
Най-голямото щастие е да осъзнаеш, че любовта е единственият правилен житейски път!

ХРИСТО ШОПОВ
и
ЛИЛИЯ МАРАВИЛЯ
във
„ВСЯКА ГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ“
Автор: Бърнард Слейд
Режисьор: Георги Михалков
Превод: проф. Андрей Аврамов
Костюмография: Петър Митев
Сценография: Антония Попова
Продуценти: Лилия Грънчарова и Cити Марк Арт Център


5 МАРТ 2020 г.
ВАРНА
ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна – филиал
Билети на касата на ДТ „Стоян Бъчваров“, касата на ФКЦ – Варна
и в мрежата на Eventim.bg
Начало: 19:00 ч.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.