CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Невъобразимо напреднали древни цивилизации

03/21/22 / ИСТОРИЯ
Артефактите – доказателства за съществуването на древни високоразвити цивилизации

culturespace.bg

Историята е забавно нещо. Да предположим, че нямате средства да документирате всичко, което се случва около вас, но изглежда, че сте се върнали в Средновековието... Всъщност вие сте попаднали в праисторическия период. ’Предистория’ почти означава „времето преди съществуването на писмеността“ – преди около 6000 години и по-рано.
Древната история предполага наличието на праисторически паметници, изгубени градове, невъобразими технологии. Тя е доказателство за онези стари времена без Wi-Fi и всички технологични изкушения на днешния ден. Може да не знаем всичко за това време, но фактът, че тези седем древни цивилизации действително са съществували, не е нищо друго освен предположение.
Два древни артефакта – лещата на Нимруд и световноизвестният механизъм на Антикитера, са доказателство, че нашите предшественици са били много по-умни, отколкото може би сме си мислили.


Лещата (лупата) Нимруд е най-старата известна леща, създадена от човека и се твърди, че е част от древния вавилонски телескоп.
Механизмът на Антикитера (200 г. пр.Хр.), за който вече ме писали в този сайт, е бил използван за предсказване на небесни събития. С негова помощ древните наблюдавали движението на Луната, планетите и нашето Слънце. Каква цивилизация е създала тези две чудотворни изобретения, най-вероятно никога няма да разберем, но фактът, че някой е създал и използвал истински обектив преди 3000 години, е невероятен.

ПЕЩЕРИТЕ ЛОНГЮ
Приблизително 500 – 800 години пр.Хр. някой решил да издълбае тези мистериозни двадесет и четири пещери в Китай. Несъмнено се предполага участието на много хора, но кой знае дали наистина е било така. Може би е магия! Във всеки случай китайците наричат пещерите Лонгю – деветото чудо на древния свят, и досега тези пещери са обвити в пълна мистерия. Резбите вътре в пещерите показват определен модел, за който се смята, че носи символично значение.

ТУНЕЛИ ОТ КАМЕННАТА ЕРА


Под неолитните селища, пръснати из цяла Европа, археолозите са открили огромна мрежа от тунели дълбоко под земята. Повечето от тунелите, които са оцелели в продължение на 12 000 години, въпреки че са били изложени на променящи се метеорологични условия, напояване и други възможни разрушителни фактори, се простират до почти 700 м в Германия до 350 м в Австрия.
Представете си колко голяма мрежа е оцеляла през всичките тези хилядолетия. Въпреки че не всички тунели са свързани, учените смятат, че те са били използвани от хората за безопасно пътуване.

ПУМАПУНКУ И ТИУНАКУ


Междувременно, от другата страна на земното кълбо, в Южна Америка, хората от древния град на инките Тиуанаку създават Пумапунку. Тези масивни камъни нямат нито един белег от инструмент, но се свързват един с друг почти без проблеми.
Този древен град също е имал напоителна система, канализационни линии и дори водни механизми. Интересното е, че преди 15 000 години всички египтяни са живели в пясъците. За съжаление няма данни за живеещите тук хора, за тяхната култура, методи на обработка на камък и строителни технологии. Това е тъмна тайна.

МЕТАЛНИТЕ БРЕКЕТИ
Има ги (или следи от тях) къде ли не: в Египет, Перу, Камбоджа, Италия, Иран. Дори маймуна би могла да разбере как да използва тези метални скоби. Но всичко не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Първо, трябва да извлечете метала, да го разтопите и след това някак си да излеете формите от него в дупките на камъните. Но как се постига това, ако строителите отпреди 12 000 – 15 000 години не са имали преносими фабрики? Отвън изглежда, че пещерен човек тича със самурайски меч. Технологии през онези дни не би трябвало да има, но доказателството за невъзможното е очевидно.

ПИРАМИДИТЕ В ГИЗА
Древен Египет е пълен с невероятни тайни. Наистина ли Голямата пирамида в Гиза е била гробница на фараон? На колко години е сфинксът? Възможно ли е тези две структури и много други египетски структури да са били построени от изгубена цивилизация преди около 10 000 години?
Простият отговор на всички тези въпроси е: „Ние не знаем нищо, но няма ли да е невероятно, ако се окаже истина!“. Още повече, че огромни пирамиди има не само в Египет, а и в Индонезия, Италия, Турция, САЩ, Канарските острови, Мексико, Франция, Китай. И всички са ориентирани към кардиналните точки и звезди.

ГЬОБЕКЛИ ТЕПЕ


В заключение трябва да се отбележи храмовият комплекс в Югоизточна Турция, за който също сме писали. Сградата датира от края на последната ледникова епоха (преди 12 000 години) и е любопитно, че нито една от цивилизациите от епохата на палеолита не е разполагала с подходящата технология и умения за създаване на структура с такава степен на сложност.
Историята показва, че племената, живели в района, са били ловци-събирачи и древните хора не биха могли да построят тези 20 кръгли конструкции и гигантски стълбове с височина до 5,5 метра и тегло от по около 15 тона. Тук явно нещо не е наред, но не можем да докажем или опровергаем нищо.

Още по-интересно е, че тези и други мистериозни артефакти се срещат почти „копи-пейст“ на много места по земното кълбо. Освен пирамидите и металните скоби, чието глобално разпростиране посочихме, има и други знаци за свързаността на технологичното и цивилизационно развитие на света: почти еднакви долмени, скулптурни шишарки, изображения ръце, символи на свастиката, сфинксове, плезещи се божества.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.