CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Окултният Трети райх Първа част

02/14/19 / МИСТИКА
Как нацистите използваха свръхестествените сили

https://nlo-mir.ru/tretiureih/okkultnyj-tretij-rejh.html

Нацистите са имали тайно оръжие, което според тях е трябвало да им помогне да победят във Втората световна война.
Те са обръщали сериозно внимание на разни магически сили. Навярно сте чували за нацисти, които са се занимавали с окултизъм, със създаване на армия от демонични зомбита и прочие митове.
Само че у немците наистина е работела програма за използване на психическите сили и астрологията, за да бъде повлияно върху хода на военните събития.


ХИТЛЕР НАЕМА ЯСНОВИДЕЦ, КОЙТО ДА РАЗКРИЕ БЪДЕЩЕТО МУ

През януари 1933 г., малко преди да получи поста канцлер на Германия, Адолф Хитлер посещава ясновидец на име Ерик Ян Ханусен. Фюрерът иска да чуе предсказание и да узнае своето бъдеще.
Ханусен привлича вниманието на диктатора година по-рано, когато публикува вестникарска статия, в която предвещава, че Хитлер ще стане канцлер на Германия. Видимо, Адолф Хитлер остава доволен от срещата, защото после посещава предсказателя още десет пъти.
Известно е, че по време на сеансите Ханусен казва, че в бъдеще Хитлер го очакват големи дела, но на пътя му ще се изпречват много трудности. Ясновиждащият обещава да се възползва от магия, за да осигури успех на канцлеровите планове. Проведен бил дори обред – Ханусен и неговият клиент погребали корен от мандрагора в родния град на Хитлер, нощем, по време не пълнолуние.
Само дето бъдещият диктатор не знаел, че Ханусен е евреин. Самият оракул, разбира се, криел своята националност.

МАГИЯТА ТРЯБВАЛО ДА ПОМАГА ДА БЪДАТ РАЗКРИВАНИ ЕВРЕИ
След края на Първата световна война Хитлер се сприятелява с доктор Вилхелм Гутберлет. Докторът имал вид на мекушав добряк. Само че нощем, с помощта на окултизма, той се опитвал да намира евреи. Гутберлет постоянно се хвалел, че може да почувства присъствието на евреи навсякъде.
Гутберлет е част от ранното нацистко движение. Смятан е за един от първите последователи на Хитлер и Иосиф Гьобелс (който управлява нацистката пропагандна машина). С Хитлер го свързва непримиримият антисемитизъм. Предполага се, че Гутберлет е издирвал евреи за Райха до самия разгром на фашизма.

АСТРОЛОГИЯТА В СЛУЖБА НА РАЙХА

Няколко дни преди покушението над Хитлер в Мюнхен швейцарският астролог Карл Ернст Крафт иска да го предупреди за опасността. В началото на ноември 1939 г. Крафт пише писмо до Хайнрих Фезел, който се познава с Химлер. В посланието Крафт предупреждава, че между 8 и 10 ноември над Хитлер ще надвисне опасност и препоръчва той да отмени всичките си публични речи, набелязани за този период. Писмото не приемат сериозно, докато не е извършено покушението. Тогава на Крафт предлагат да работи за Райха.
Когато англичаните разбират, че при немците работи астролог, те наемат свой специалист, който да противостои на вражеския.

ХИТЛЕР – НЕМСКИЯТ МЕСИЯ

Дитрих Екарт е близък приятел на Хитлер. Диктаторът го нарича свой наставник, вдига му няколко паметника и дори му посвещава „Моята борба“. И всичко това, защото тъкмо Екарт нарича Хитлер месия.
Дитрих, като почти всички нацисти, служи в Обществото „Туле“, специализирано в окултизъм. Той постулира, че в Германия трябва да се роди арийски месия, който да отведе своята нация в рая на Земята. И смята Хитлер за този месия.
Именно Екарт съобщава на Хитлер, че евреите могат да нанесат страшни вреди на немците, като се постараят да им донесат нещастие.

ТЕОРИЯ ЗА СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА
Нацистите вярвали, че знаят как е сътворена Вселената. Ето как: две огромни звезди се сблъскват, поради което около тях се разлетява огромно количество лед. Измисля тази теория Ханс Хорбигер, който твърди, че е видял сътворението насън. Предпоставка за такова предположение била Луната, която по уверенията на учения, се състои от лед.
Теорията е благодушно възприета от немците. Хитлер дори повелява да се открие специализиран музей, който да описва новата история за произхода на Вселената. А Химлер разпраща по цял свят археолози да търсят доказателства за тази хипотеза. Теорията има такъв успех не защото някой я възприема сериозно, а защото е против официалната, смятана за „еврейска“.

ИЗДИРВАНЕ НА БОЙНИ КОРАБИ С ПОМОЩТА НА МАГИЯ
В Берлин съществувал секретен офис, на чиито порти било написано „СМ“. Надписът се разшифрова като „Сидеричен маяк“ (в свободен превод – „злокобен фар“). Зад тези порти седят окултни специалисти, които с помощта на магически маяци търсят вражески кораби.
Нацистите се заемат с този проект единствено понеже са уверени, че англичаните вече разполагат със собствени екстрасенси, които се занимават с диренето на немската бойна техника. Обаче тайната на англичаните е друга: те успяват да разбият Enigma, което им позволява да прослушват кодираните рапорти на фашистката армия.
Странностите започват, когато един човек на име Лудвиг Станиак намира с помощта на маяк атакуван немски линкор. Естествено, това силно въодушевява нацистите.

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.