CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Окултният Трети райх Втора част

02/15/19 / МИСТИКА
Как нацистите използваха свръхестествените сили

https://nlo-mir.ru/tretiureih/okkultnyj-tretij-rejh.html

ХИМЛЕР СЕ ИМАЛ ЗА ПРОРОК
Ако се вярва на личния астролог на Химлер Вилхелм Вулф, Химлер не просто издирвал хора с магически способности, но смята и себе си за един от тях. В частност, той твърдял, че може да предсказва бъдещето. Химлер признава, че всички решения приема само след като прегледа картата на звездното небе и разучи разположението на звездите и Луната. Дори командването на нацистката армия той осъществявал по този начин.

Скоро тъкмо Химлер забранява астрологията в Германия. Той изтъква, че това е твърде голяма сила и не бива да е общодостъпна.

ИИСУС Е НЕМЕЦ!

Карл Вилигут, бригаден фюрер на СС, предполага, че корените на немската култура стигат до 228 век пр.н.е., когато в небето греели три слънца, а по Земята бродели джуджета и гиганти. Иисус, според него, също е немец, а истинското му име било Крист.
Себе си той смятал за потомък на древен бог с кралска кръв. Малцина вярвали на разказите на Вилигут. И ако на тях не се осланял Химлер, навярно името на този алтернативен историк така и щеше да си остане неизвестно.

ХЕС ПРЕДАВА ХИТЛЕР ЗАРАДИ РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА ПЛАНЕТИТЕ

На 10 май 1941 г. Рудолф Хес, заместник на фюрера, се отправя на дипломатическа мисия в Шотландия, където планира да се срещне с представители на британското правителство и с херцог Хамилтън. Това е абсолютна измяна и предателство спроти правителството на Германия.
Причината, която тласка Хес към тази постъпка, се оказва проста – астролог настоява да го стори. Карл Хаусхофер, приятел на Рудолф, му казва, че имал сън, в който на Хес се удало да сключи мир между Германия и Великобритания. Това трябвало да стане, когато шест от планетите се окажат в Телец и има пълнолуние. Такъв ден се оказал 10 май. Тъкмо затова Хес се отправя към Шотландия, уверен в правилността на своята постъпка.
Само че британското правителство не било в курс с плановете на госта. Така че Хес бил заловен и пратен в затвор, където прекарал останалата част от войната. След този случай Хитлер издава указ за забрана на окултистите, целителите и астролозите в Германия.

ЕКСТРАСЕНС ТЪРСИ МУСОЛИНИ
Дори след Хитлеровия запрет Химлер продължава да се ползва от услугите на хора, обладаващи свръхестествени сили. Например за да открият Мусолини, той намира няколко окултисти и ги вкарва в затвора, като им обещава да ги пусне само след като засекат къде е нужният му човек.
Един от пленниците съобщава, че Мусолини се намира на остров западно от Неапол. Смята се, че тази информация се оказала невярна. А да бъде открит Мусолини, се удава само благодарение на засичането на вражески съобщения. Въпреки това Химлер в течение на цялата Втора световна война държи собствена команда от екстрасенси тайно от всички.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.