CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

ПЛАТФОРМИ: Иво Бистрички

09/17/18 / КУЛТУРА
Изложбата показва няколко маринистични картини с архитектурни елементи наподобяващи реалноста

В морето има места, които човек е построил. Архитектурни елементи, геометрични тела, обиталища, основи, пренесени части от сушата, изкуствени острови. Места, на които да стъпим, и места, от които да продължим. Като част от странен сценографски проект, където морето и облаците са декор.
Там под привидното спокойствие на деня и меланхоличния цвят на морето, нещо избухва. Неонов взрив променя ситуацията и мястото вече е несигурно. Нещо се случва и ни прави свидетели на ново начало.
Изложбата „Платформи“, показва няколко маринистични картини с архитектурни елементи наподобяващи реалноста, но без препратка към конкретен образ. На някои от тях, по подобен нереален начин, са изобразени деконструктивни ситуации.

ПЛАТФОРМИ / Иво Бистрички / Изложба живопис
20 септември – 6 октомври 2018

Oткриване на изложбата: 20 септември 2018, 19:00
Варна, ул. "Марко Балабанов" №23


Иво Бистрички е роден през 1971 година в Благоевград. Живее и работи в София и Бургас. Завършва специалност живопис към Факултетът по изобразителни изкуства във Великотърновкия университет „Св. Св. Кирил и Методий“ през 1995 година. От 2008 година е член на СБХ, от 2009 е в бюрото на секция живопис, а през 2016 става член на управителния съвет на СБХ.
Работи и експерементира с различни материали, медии и похвати – живопис, дигитален принт, колаж, обекти. Произведенията му са в крайните зони на конвенционалната картина. Типично за него е деконструирането на изображенията и нараняването на картинната повърхност. Темите, върху които работи автора са свързани с влиянието на съвремения свят върху личността. В този контекст се появяват предмети от бита, портрети и мащабни пространсвени ситуации.

Избрани самостоятелни изложби:
2016 Масив, галерия „Шипка 6”, София
2015 Меланхолия, галерия Ракурси,София ; Contemporary Space, Варна
2014 Разрези, галерия Credo Bonum, София ; Страст, Espai-M, Барселона
2013 Утопия/Евразия – 2084, Музей за съвременно изкуство, София
2011 Апокалипсис: база данни, галерия „Райко Алексиев”, София
2010 Деконструктивни портрети, галерия „Аросита”, София ; Алегории на любовта, галерия „Пролет”, Бургас
2009 UTOPIA, галерия „Върхове”, София ; Здание, галерия „Астри”, София
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.