CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Праисторическите тайни на планетата

06/20/19 / МИСТИКА
Пътуване във времето до Коста Рика, Мексико, Япония, Индия, Турция

Каменни сфери, Коста Рика
В Коста Рика е открита колекция от над 200 каменни сфери с размери от няколко сантиметра до повече от 2 метра. Смята се, че сферите са били издълбани между 1500 и 500 г. пр.Хр. По-точното датиране е невъзможно. Има много легенди, свързани с колекцията от камъни. Едната от тях разказва, че те са реликви от Атлантида. Друга легенда гласи, че са направени със специална отвара, омекотяваща и издълбаваща скалата.


Глави на олмеки, Мексико
Главите на олмеките са колекция от 17 колосални глави, издълбани от камък. Колекцията е създадена около 1500 – 1000 г. пр.Хр. Всяка глава тежи от шест до петдесет тона и във всяка има издълбано уникално парче, поради което някои смятат, че това са монументи на мощни владетели на олмеките. Технологията на направата им е неизвестна и досега.


Паметник Йонагуни, Япония
През 1987 г. е открита група от подводни образувания край бреговете на остров Йонагуни. Тези образувания имат плоски ръбове, паралелни прави ъгли и колони. Районът, в който е открита структурата, е бил сух през последния ледников период – от 8 до 10 хиляди години, така че ако Йонагуни е била наистина построен от хора, тя е една от най-древните сгради на Земята.


Камбай Бей (Хамбхат), Индия
През 2001 г. потънал град бе открит край бреговете на Индия, в залива Камбай. Няколко изкуствени конструкции бяха идентифицирани чрез сонар. От дъното са извлечени много артефакти, включително фрагменти от глина, фигурки и орнаменти. Може би този град е съществувал от 9500 г. пр.Хр. Ако това е истина, тогава, той е хиляди години по-стар от най-древния град на Индия – Варанаси.


Гьобекли тепе, Турция
Гьобекли тепе се смята за една от най-старите религиозни структури, открити някога на планетата.Предполага се, че структурата се е появила между 10 000 и 9000 г. пр.Хр. Върху каменните конструкции и колони може да се видят издълбани хищни животни. Теглото на някои колони достига 20 тона. Смята се, че Гебекли тепе е построен преди появата на селското стопанство, религията, писането, колелата, керамиката и опитомяването на животни. Как е построен този комплекс, е мистерия, сигурно охранявана от времето…

Източник: billionnews.ru
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.