CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Произход на Харапската цивилизация:

01/12/24 / ИСТОРИЯ
археолозите копнаха по-дълбоко

culturespace.bg

Самото съществуване на Харапската цивилизация отдавна се смята за фалшива легенда. Но учените се разровиха малко по-надълбоко и намериха потвърждение за съществуването на древна култура, като в същото време извадиха на повърхността мистериите, свързани с нея.
Работата е там, че повечето сериозни историци вярваха, че местното население на Индия е просто група диваци. Оказа се, че при самите извори на Инд е съществувала цивилизация, която по нищо не е по-нисша от Древен Египет.
Населението на държавата наброявало цели 5 милиона души, което е невероятно много за такава древна култура. А археолозите датираха намерените артефакти към осмото хилядолетие пр.Хр. Оказва се, че Харапската цивилизация се е появила по-рано от всички останали.Да изброим:
1056 града, построени по ясни архитектурни планове. Канализационна система, водоснабдяване – всичко това, дори в Англия, се появява след XVI век сл. Хр.
Освен това е напълно неясно към каква раса са принадлежали представителите на цивилизацията или какъв език са говорили. Писменият език на културата все още не може да бъде дешифриран, той използва 400 знака.
А през второто хилядолетие преди новата ера цивилизацията просто изчезва. Предполага се, че културата е деградирала и хората са се смесили с други племена. Вярно е, че няма потвърждение за това: всички околни народи са добре известни на науката.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.