CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Руските деца-звезди от „Непоседи“ и таланти от още 5 страни ще пеят на музикалния фестивал „Златни искри“ във Варна

10/11/18 / ИЗКУСТВО
Песни от Русия, Италия, Украйна, Армения и Румъния и наши хитове за малчугани ще прозвучат на 13 и 14 октомври в Grand Mall и в концертното студио на Радио Варна. Руски и румънски поп знаменитости ще бъдат сред журито на конкурса.

Деца-звезди от Русия, Румъния, Украйна ще блеснат с песни на Международния музикален фестивал „Златни звезди“. Той ще се проведе на 13 и 14 октомври в Grand Mall и в концертното студио на Радио Варна от 17.30 ч. Форумът се организира от Фондация „Откритие“ в партньорство с Grand Mall и БНР Радио Варна, с подкрепата на Министерството на културата на Република България и фонд "Култура“ на Община Варна.
Сред малките певци ще бъде хитовата руска група „Непоседи“, която се радва на голяма международна известност. Едуард Марио Тудор от Румъния е печелил награди на международни конкурси, а украинецът Егор Уманец е постоянно на телевизионния екран.
Организаторите обещават множество премиери на детски песни на сцената на „Златни звезди“. Момичетата от дует „008“ от Италия ще изпълнят за пръв път композиция на Джани Валино. България също ще бъде представена от много награждавани малки славеи.
До финала на конкурса са допуснати песни от Русия, Италия, Украйна, Армения, Румъния и България. В журирането им ще участват не по-малко утвърдени и популярни имена. Сред тях е Елена Пинджоян - създател и ръководител на група „Непоседи“, лауреат на множество награди и ордени за изкуство за деца. Песните ще оценява и румънската звезда Михай Трайстариу, познат като „Славея на Карпатите“, призьор от финалите на Евровизия. Сред оценяващите ще бъде и Чинция Роса-Чикс от Италия, победител в международния конкурс „Откритие“. България ще бъде представена от композитора Стефан Илиев и Даниела Атанасова от дует „Мания“.
Песните ще бъдат представени на живо от деца-солисти на възраст от 6 до 14 години. Много от тях са лауреати на различни конкурси и като изпълнители. Детско шлагерно студио „ДА“ ще се включи в изпълненията и ще направи празника още по-жизнерадостен и звучен.
Песните от Европейския музикален фестивал „Златни искри“ ще бъдат излъчени в ефира на БНР, а най-добрата българска песен ще бъде отличена със специална награда. Телевизионната реализация ще бъде осъществена в Grand Mall. 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.