CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Шумер: как се е създал първият човек?

01/12/22 / МИСТИКА
Глинени плочки разказват за смесването на божественото със земното

culturespace.bg

Вече е доказано, че шумерската цивилизация е най-древната на Земята. Първата цивилизация възниква като цяло в умопомрачително време: преди не по-малко от 445 хиляди години (според шумерските ръкописи). Много учени са се борили и се борят да разгадаят тайните на най-древните хора на планетата, но мистериите все още остават.

Нефилим от "Епосът на Гилгамеш"

Преди повече от 6000 години в района на Месопотамия от нищото се появява уникалната цивилизация на шумерите, която има всички признаци на високо развита. Достатъчно е да споменем, че шумерите са използвали троичната бройна система и са познавали числата на Фибоначи. Шумерските текстове съдържат информация за произхода, развитието и структурата на Слънчевата система. В изображението на тази система, което се намира в секцията за Близкия изток на Държавния музей в Берлин, слънцето е в центъра, заобиколено от всички известни днес планети. Има обаче и различия; основното е, че шумерите поставят неизвестна голяма планета между Марс и Юпитер – 12-а планета в шумерската система! Шумерите нарекли тази мистериозна планета Нибиру, което означава „планетата, която пресича“, или „пресичащата планета”. Орбитата на тази планета - силно удължена елипса - пресича Слънчевата система на всеки 3600 години.
Следващото преминаване на Нибиру през Слънчевата система се очаква между 2100 и 2158 г. Според шумерите планетата Нибиру е била обитавана от съзнателни същества – анунаките. Продължителността на живота им е била 360 000 земни години. Те са били истински гиганти: жените от 3 до 3,7 метра височина, а мъжете – от 4 до 5 метра.
Например древният владетел на Египет Ехнатон е бил висок 4,5 метра, а легендарната красавица Нефертити е била висока около 3,5 метра. В наше време в град Ехнатон, Тел ел-Амарна, са открити два необичайни ковчега. В един от тях точно над главата на мумията е гравирано изображението на Цветето на живота. А във втория ковчег са открити костите на седемгодишно момче, чиято височина е около 2,5 метра. Сега този ковчег с останките изложен в Музея в Кайро.
В космогонията на шумерите основното събитие се нарича „небесна битка“ – катастрофа, случила се преди 4 милиарда години и променила облика на Слънчевата система. Съвременната астрономия потвърждава данните за тази катастрофа! Шумерските ръкописи съдържат информация, която може да се тълкува като информация за произхода на разумния живот на Земята. Според тези данни родът Homo sapiens е създаден изкуствено в резултат на прилагането на генното инженерство преди около 300 хиляди години. По този начин е възможно човечеството да е цивилизация от биороботи. Резервите са, че статията съдържа някои времеви несъответствия. Това се дължи на факта, че много срокове са определени само приблизително.

В търсене на извънземно ДНК

Дешифрирането на шумерските ръкописи шокира изследователите. Ето кратък и непълен списък на постиженията на тази уникална цивилизация, съществувала в зората на развитието на египетската, много преди Римската империя и още по-рано от Древна Гърция. Говорим за реди около 6000 години.
След дешифрирането на шумерските таблети става ясно, че шумерската цивилизация притежава приложни знания в областта на химията, билковата медицина, космогонията, астрономията, математика (например златното сечение, троична бройна система, използвана след шумерите само при създаването на съвременни компютри, числата на Фибоначи!), притежавали са познания в генното инженерство (тази интерпретация на текстовете е дадена от мнозина учени при декодиране на ръкописите), имали са модерна държавна структура – съдебен състав и избрани органи от народни (в съвременна терминология) депутати и т.н.
Откъде е можело да дойде такова знание по онова време? Нека се опитаме да го разберем. Това време е важно с това, че средната температура на планетата тогава е била с няколко градуса по-висока от сегашната. Ефектът се нарича температурен оптимум. Към същия период принадлежи и приближаването на двойната звездна система Сириус (Сириус-А и Сириус-В) към Слънчевата система. В същото време, в течение на няколко века на 4-тото хилядолетие пр.Хр., вместо една Луна, на небето са се виждали (и са отбелязани) две – второто небесно тяло, сравнимо по размер с Луната, е бил риближаващият се Сириус, на който е имало експлозия в системата, отново през този период - преди 6000 години! Ведно с това, абсолютно независимо от развитието на шумерската цивилизация в Централна Африка съществува племето догони, което води доста изолиран начин на живот от други племена и националности, но, както стана известно в наше време, догоните знаят подробностите не само за структурата на звездната система Сириус, но и притежават и друга информация от областта на космогонията. Това са паралелите. Но ако легендите на догоните съдържат хора от Сириус, които това африканско племе възприема като богове, слезли от небето и долетели на Земята поради катастрофа на една от населените планети на системата Сириус, свързана с експлозия на звездата Сириус, тогава, според шумерските текстове шумерската цивилизация е била свързана със заселници от мъртвата 12-а планета на Слънчевата система, планетата Нибиру.
Планетата Нибиру играе специална роля във формирането на мистериозната цивилизация на шумерите. Те твърдят, че са имали контакт с жителите на планетата Нибиру! Именно от тази планета, според шумерските текстове, анунаките са дошли на Земята, „слезли от небето на Земята“.

Произходът на човека. Релефно изображение на плочата на Шамаш/ Shamash

Библията също свидетелства в полза на това твърдение. В Шеста глава на „Битие“ има споменаване за тях; там те са наречени нифилим, тоест „които слязоха от небето“. Анунаките, според шумерски и други източници (където са били наричани „нифилим“), често бъркани с „богове“, „вземат земни жени за жени“.
Тук имаме работа с доказателства за възможна асимилация на имигранти от Нибиру. Между другото, ако вярвате на тези легенди, които са много в различни култури, тогава хуманоидите не само са принадлежали към протеиновата форма на живот, но са били съвместими със земните жители и са можели да имат общо потомство. Библейските източници също свидетелстват за тази асимилация. Добавяме, че в повечето религии боговете се сближават със земните жени. Това не показва ли реалността на палеоконтактите, тоест контактите с представители на други обитавани небесни тела, възникнали преди десетки хиляди до стотици хиляди години?
Колко невероятно е съществуването на същества, близки до човешката природа извън Земята? Сред множеството поддръжници на разумния живот във Вселената има велики учени, сред които е достатъчно да споменем Циолковски, Вернадски и Чижевски.
А целият процес на създаване на човек или процесът на смесване на божествени и земни компоненти - процесът на оплождане в епруветка – е описан подробно върху глинени плочки и изобразен върху цилиндрични печати от шумерските хроники. Тази информация буквално шокира съвременните генетици.
Древната еврейска Библия – Тората, която е родена в руините на Шумер, приписва акта на създаването на човека на Елохим. Тази дума е дадена в множествено число и трябва да се превежда като богове. Е, целта на създаването на човека е определена много точно: „… и нямаше човек, който да обработва земята“. Владетелят на Нибиру Ану и главният учен на анунаките Енки решават да създадат „Адам“. Тази дума идва от „Аdamah“(земя) и означава „землянин“.
Енки решил да използва изправени ходещи антропоморфни същества, които вече са живели на Земята, и да ги подобри, така че да могат да разбират заповедите, да могат да използват инструменти и да работят в мините, където са копаели злато, неоходимо за защитния слой на планетата им. Те осъзнали, че земните хоминиди все още не са преминали през еволюцията и решили да ускорят този процес. Разглеждайки Вселената като едно живо и разумно същество, самоорганизиращо се на безкраен брой равнища, във връзка с което умът и разумът са постоянни космически фактори, мнозина смятат, че животът на Земята произлиза от същото космическо семе на живота като на родната му планета.
В Тората Енки се нарича Nahash, което означава „змия-змия“ или „този, който знае тайни“. А емблемата на култовия център на Енки са две преплетени змии. В този символ може да се види модел на структурата на ДНК, който Енки успява да разгадае в резултат на генетични изследвания.
Плановете на Енки са били да използва ДНК на примати и ДНК на анунаки, за да създаде нова раса. Като помощник Енки привлича младо красиво момиче, което се казва Нинти – „дамата, която дава живот“. Впоследствие това име е заменено с псевдонима Мами. Прототипът на универсалната дума „мама“. Хрониките дават инструкциите, които Енки дал на Нинти. На първо място, всички процедури трябва да се извършват при напълно стерилни условия. Както става ясно от текста, Енки е използвал в работата си яйцето на женска африканска маймуна, която живее на север от Зимбабве.
Инструкцията гласи: „Добавете глина (яйце) към „есенцията“ от основата на земята, която е малко нагоре (на север) от Абзу, и коригирайте формата с „есенция“. Представлявам добър, знаещ, млад анунаки, който ще доведе глината (яйцето) до желаното състояние… съдбата на новороденото, да речем… Нинти ще въплъти образа на боговете в него и какво ще бъде, той ще бъде Човек“.
Божественият елемент, който в шумерските хроники се нарича „TE-E-MA“ и се превежда като „същност“ или „това, което свързва паметта“, а в нашето разбиране това е ДНК, е получен от кръвта на специално подбран анунак/и, подложен/и на обработка в „почистваща вана“. Взели са и Ширу – сперма от младия мъж. Думата „глина“ идва от „TI-IT“, преведено като „това, което придружава живота“. „Яйцето“ също произлиза от тази дума. Освен това в текстовете се отбелязва, че това, което се нарича napishtu, е получено от кръвта на един от боговете (паралелният библейски термин е Naphsh, който обикновено не съвсем точно се превежда като „душа“). Шумерските текстове казват, че изпитателите не са имали веднага късмет и в резултат на експерименти отначало се появяват грозни хибриди. Най-накрая се е стигнало до успех. След това успешно оформеното яйце било поставено в тялото на богинята. В резултат на продължителна бременност и цезарово сечение се ражда първият мъж – Адам. Тъй като промишлените работници за мините изискват много, Ева е създадена, за да възпроизвежда себеподобните си чрез клониране. За съжаление това може само да се предполага, описания на подробностите за клонирането в шумерските хроники все още не са открити. Но давайки ни своя образ и способности за интелектуално развитие, анунаките не ни дават дълголетие. Сравнително наскоро, в резултат на внимателно изследване на ДНК, Уесли Браун (доктор от Калифорнийски технологичен институт, области на обучение: Молекулна биология, еволюция на животинска митохондриална ДНК и филогенеза на метазоите; изследователски интереси:характеризиране на видовете и скоростта на промяна на митохондриалната ДНК сред метазоите; взаимоотношения между типовете, класовете и разредите на метазоите) направи интересно откритие „за митохондриалната Ева, една за всички хора на Земята“, която е живяла в Африка преди около 250 000 години. Оказа се, че първото човешко същество е дошло от самата долина, където според шумерите се е копало злато!
По-късно, когато жените на Земята придобиват привлекателен външен вид, анунаките започват да ги вземат за съпруги, което също допринесе за развитието на интелекта на следващите поколения хора. Библията на Мойсей казва за това следното: „Тогава синовете Божии видяха дъщерите човешки и започнаха да ги раждат. Те са силни, славни хора от най-ранни времена“. В „Новите тълкования на Библията“ се казва следното за този момент: „Това е един от най-трудните за тълкуване пасажи в Библията; основната трудност се крие в това да се определи кои тук могат да бъдат разбирани като „синове Божии“. И тъй като Библията на Мойсей не казва нищо директно за анунаките, тълкувателите решават да разгледат потомците на Сет, третият син на Адам и Ева, които „бяха говорители на всичко добро, възвишено и добро“ – „гиганти на Духа“ като „синове Божии“. Добре! Ако не знаете за съдържанието на шумерските хроники, това все пак е някакво обяснение.
Източник: alternathistory-com
Превод и редакция: М. ВЕСЕЛИНОВА

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.