CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Словото като живот

10/02/19 / КУЛТУРА
Реклама

Вестник „Литература и Общество“ (в. ЛИО) – национален вестник за литература, изкуство и обществен живот, издаван вече десет години в град Варна от Сдружение Литературно Общество – Варна (СЛОВ), отразява литературния живот в черноморската ни столица, и в не малка степен – в Европа и по света в неговата пълнота, разностранност и специфичност. Във вестника се печатат значими съвременни литературни творби на български писатели и на писатели от други страни, представя се творчеството на водещи съвременни автори, дава се път на много млади хора да дебютират с творчеството си в литературния печат, както и на творци, които експериментират в словесното и в други видове изкуства.

Девет години, както и през 2019-а, вестникът е подкрепян финансово от Община Варна, което е своеобразно признание, а екипът от организатори и редактори на вестника, както и преобладаващото мнозинство от автори, са от Съюз на българските писатели и Съюза на независимите български писатели – творци, които с произведенията си очертават тенденции, естетически нагласи, нови виждания.
Всеки брой на в. „Литература и Общество“ е очакван с интерес от читателите и се появява с периодичност веднъж на 2 месеца (общо 6 издания на година в тираж 800 – 1000 броя всяко).
Четете в. „Литература и Общество“, за да почувствате силата на съвременната литература и да откриете едни от най-стойностните й произведения!

Изпратете свои стихотворения, разкази, отзиви за книги, мнения за литературни творби, интервюта с писатели и хора на изкуството на електронния адрес на изданието: litobshtestvo@abv.bg, за да станете част от вселената на литературата, изкуството и обществото на творческите личности.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2023, Всички права запазени.