CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Среща-разговор с художниците Кремена Николова и Ирена Димитрова в галерия „Юка“

02/06/24 / ИЗКУСТВО
Ословесяване на багрите

culturespace.bg

Галерия „Юка“ организира среща-разговор с художниците Кремена Николова и Ирена Димитрова на 7 февруари – сряда, от 18:00 часа (ул. „В. Друмев“ №23). „Юка“ е домакин на тяхната съвместна изложба „Фигура и пространство“. Във втория съвместен изложбен проект Кремена и Ирена се обръщат към човешката фигура, като повечето от техните работи са в монохромна гама, изпълнени с туш. Представени са и две акварелни творби, които по думите на Кремена Николова „освежават“ експозицията. На изложбата Ирена показва и фотоси, а Кремена излиза от „рамките“ на двуизмерното с включването на вълнени нишки.
Идеята на срещата-разговор е създаването на обратна връзка между художник и зрител. Според Кремена и Ирена, в последно време много от „артистите“ са се затворили в своите „абаносови кули“ и смятат, че публиката трябва да приема техните творби такива, каквито са, без да задава въпроси. Кремена и Ирена са готови да отговарят на предизвикателството и да кръстосат шпаги с „феновете“ на изобразителното изкуство.
Срещите-разговори с художници във Варна са вече доста популярни. Например през 2023 г. в Градската художествена галерия се проведоха срещи с Юлиян Табаков, Владимир Иванов, Веселин Димов и други автори.

Изложбата „Фигура и пространство“ на Кремена Николова и Ирена Димитрова ще продължи до 9 февруари. Работното време на галерия „Юка“ е от понеделник до петък, между 13:00 и 18:00 часа.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.