CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Стоичков идва във Варна със Златната топка за премиера на книгата си на 18 декември

12/17/18 / ИЗКУСТВО
Grand Mall ще е домакин на събитието. Издателите са осигурили допълнителен тираж на бестселъра и автографи за феновете, които закупят книгата.

Най-популярният български футболист за всички времена ще завърши във Варна премиерния тур за представянето на книгата си „Христо Стоичков. Историята“. Вчера в НДК в София беше даден мощен старт на националния тур. Камата идва в морската столица на 18.12., вторник, и носи не само книгата, но и оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му присъди през 1994 г. Това ще бъде велик момент за феновете, които ще могат да си купят книгата, да вземат автограф от футболната легенда и да се снимат с него и със единствената „българска“ Златна топка. Поради огромния интерес издателите от Софтпрес са пуснали допълнителен тираж, тъй като първият тираж се изчерпа още в дните на излизането на биографията на пазара в средата на октомври. Новите 20 000 копия от книгата са допълнени с още снимков материал за радост на почитателите на футбола.
Във Варна ще посрещнем Стоичков на 18 декември в 18:00 на етаж 2 на Grand Mall до коледната елха. Събитието се организира със съдействието на книжарница Orange center.
„Христо Стоичков. Историята“ е биографична книга, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори. В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.
Ето какво споделя самият Стоичков за книгата: „Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Реално, ако има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то явно не си е струвало да го знае или просто... не е искал да го знае. Така че от мен разказа, а от Владо – писането. По някои теми за първи и най-вероятно за последен път отварям дума в „Историята“. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо. Не се правех и на такъв, какъвто не съм. Това да не е книга за най-добрия човек, когото познаваме – такова бе и единственото изискване на Владо Памуков, преди да започна да разказвам, а той да пише. И смятам, че го спазих. Нещо повече – не се скарахме нито веднъж, докато работехме. Ако не сме се справили, се надявам поне да оцените факта, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме успели... пак ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е така – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история.“ 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.