CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Творения на богове?

07/03/24 / МИСТИКА
Мистериозни обекти с извънземен произход?

culturespace.bg

Привържениците на теориите на конспирацията твърдят, че жителите на други планети са посещавали Земята през цялото ѝ съществуване и по всяко време са оставяли следи от посещенията си. Това наистина е трудно да се докаже, тъй като всички налини доказателства не издържат на критика и в почти сто процента от случаите се оказват измама.
Но има няколко артефакта, чийто произход просто не може да бъде обяснен от научна гледна точка. Затова можем да предполагаме, че сътворяването им е дело на някой, който е бил само гост тук.


ПРЕДАВАТЕЛЕН МЕХАНИЗЪМ


Във Владивосток е открит предмет, който прилича на зъбно колело, здраво запечатан в огромно парче въглен. Човекът, открил находката, не бил доволен от обясненията, които му хрумнали и решил да покаже артефакта на учените. Те, от своя страна, установиха, че колелото се състои от почти сто процента алуминий и че е на около 300 милиона години. Всичко би било наред, но алуминий с такова качество може да се получи само изкуствено и той е произведен за първи път през 1825 г. Като се има предвид, че колелото прилича на части от микроскоп или друго сложно съоръжение, човекът, който го намерил, предполага, че е част от извънземен космически кораб. Учените обаче не бързат да правят подобни заключения и все още продължават да го изучават.

МИСТЕРИОЗНАТА СФЕРА НА БЕЦЕВИ
Веднъж пожар унищожава около 88 акра гора на семейство Бец. Докато изследвали последствията от бедствието, те се натъкнали на странен обект под формата на сфера с абсолютно гладка повърхност и странно изображение на триъгълник. Диаметърът на сферата е около 20 см. В крайна сметка обаче е решено, че това е просто сувенирна дрънкулка, но семейството го прибрало вкъщи. Две седмици по-късно синът на двойката, която намерила сферата, свирел на китара. Изведнъж този артефакт започнал да реагира на музиката, издавайки странен пулсиращ звук и резонанс, който ужасил кучето на Бецеви.

КАМЕННА ГЛАВА
През 30-те години на миналия век изследователите откриват огромна статуя от пясъчник. Тя стояла насред гватемалската джунгла и приличала на каменните скулптури на маите. Всъщност това било удължен череп с фини черти на лицето, изваден направо от учебник по история. Учените стигнали до извода, че този артефакт не е изображение на човек, тъй като има признаци на много по-напреднал индивид, който изобщо не е подобен на тези, които са населявали Америка по време на създаването му. Някои предполагат, че главата е част от огромна структура, която се намира под земята. Има и широко разпространени спекулации, че това е измама. За съжаление, сега е невъзможно да се разбере истината – главата е унищожена по време на една от революциите.

ЕНИГМАЛИТЪТ НА УИЛЯМС
През 1998 г. турист на име Джон Уилямс забелязва странна метална издатина в земята. Той изравя нещото и открива, че то е част от някакъв вид електрическа единица, която прилича на щепсел. Оттогава мястото на откритието се е превърнало в обект на поклонение за почти всички уфолози в света. Уилямс твърди, че по време на откриването устройството не било заварèно или залепено към скалата, а по-скоро скалата се била образувала около нея. Макар мнозина да смятат, че това все пак е измама, камъкът около артефакта е образуван преди повече от 100 хиляди години, което означава, че не може да бъде продукт на човешки ръце.

ДРЕВНИ САМОЛЕТИ
Инките и други предколумбови племена са оставили след себе си множество интересни предмети, чиито функции учените не могат да разберат дори днес. Най-странните от тях се наричат „древни самолети“. Те са малки предмети със златист цвят, които много наподобяват реактивни самолети. Първоначално се смяташе, че това са изображения на животни, но никой не можа да обясни наличието на крила на изтребител и на части, подобни на колесник. В допълнение, тези фигури са достатъчно аеродинамични, за да подсказват извънземния си произход. Може би инките са били в контакт с извънземни, които са направили тези неща.

ГОБЛЕНЪТ „ТРИУМФ НА ЛЯТОТО“


Гобленът, известен като „Триумфът на лятото“, е създаден в Брюж през 1538 г. Сега се намира в Националния музей на Байериш. Този артефакт е известен сред теоретиците на уфологията поради факта, че изобразява много обекти, подобни на НЛО, летящи в небето. Тяхното присъствие върху това платно е трудно да се обясни с нещо друго, освен с факта, че са добавени много по-късно от датата на създаване на артефакта. Има обаче версия, че тогава НЛО са били свързвани с Бог и неговото покровителство. Обаче не е ясно как белгийците от XV век изобщо са смятали, че подобни обекти имат право на съществуване.

ОТСЛУЖВАНЕ НА ЕВХАРИСТИЯТА


Италианският художник от XVI век Вентура Салимбени създава една от най-мистериозните икони в историята. Тя се нарича „Прославяне на Евхаристията“ и представлява триптих, две от чиито три части са абсолютно традиционни. Те изобразяват светци в олтара. Третата – горна част със Светата Троица, обаче включва и нещо подобно на космически спътник. Платното изобразява сферичен обект с метален цвят с телескопични антени и странни светлини. Някои предпочитат да смятат, че това изображение е доказателство за извънземен живот, докато други го приемат като изображение на Вселената като земно кълбо, което е напълно приемливо за онази епоха. Може би странните светлини са слънцето и луната, а антените са символи на силата на бог, като скиптър.

АРТЕФАКТИ НА МАИТЕ
През 2012 г. мексиканското правителство извади на показ доста артефакти на маите, които преди това са били пазени под гриф „Секретно“ в продължение на 80 години. Тези неща са извадени от пирамида в Калакмул – мястото на един от най-развитите градове на маите. Повечето от находките ясно изобразяват НЛО и извънземни. Проблемът е, че тези артефакти са показани само в документален филм, чиито автори са имали всички основания да извършат мистификация, за да се прославят.

МЕТЕОРИТИ ОТ ШРИ ЛАНКА


Изследователи, изучаващи метеорит, паднал в Шри Ланка, откриха, че е нещо повече от парчета космическа скала. Това определено е артефакт, тоест нещо, създадено изкуствено. Две независими изследвания показаха, че метеоритът съдържа изкопаеми водорасли, които очевидно са с извънземен произход. Професор Чандра Викрамасингхе, водещ изследовател на първото проучване, казва, че вкаменелостите предоставят сериозни доказателства за панспермия (хипотезата, че съществува извънземен живот). Освен това следите в метеорита представляват останки от сладководни организми, подобни на тези, открити на земята.
Превод: Георги ВЕНИН
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.