CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Вдъхновени от този свят ден за всички българи!

05/25/19 / КУЛТУРА
24 май - празник на паметта, празник на духовната идентичност, празник на Светите братя Кирил и Методий.

Учителите от Варненската търговска гимназия „ Георги Стойков Раковски“, работят с вярата, че когато даваш всичко от себе си, получаваш много повече. Те възпитават своите ученици в нраствени и духовни ценности, в отговорно гражданско поведение.
Затова и за учениците от ВТГ „Г. С. Раковски“ сакралността на Словото не е мит, а реално духовно общуване, общуване с първоучителите и припомняне на първотворенията.

„Да обгърнем и така символично да „опаковаме“ любимата Гимназия“, но с Глаголица. Учениците от 8, 9, 10, 11 клас изписаха с калиграфски усет всеки знак, за да го виждаме, за да го помним, за да опазим чрез магическата му сила своя духовен дом – училището.
„С гордост славим ние тези имена“ – ученици от 8 клас участваха в конкурса рецитал, посветен на Светите братя Кирил и Методий.
„Четете и преписвайте тази историйца...“ – зове Пайсий. С много търпение, старание и респект ученици последваха завета и ритуално се включиха във вековната традиция. Тази година 20 новопреписани истории (от 9 и 10 клас) са нашият знак за почит към Словото.

„Чети Ботев, помни Ботев, изричай словото му“, „Чети Вазов, помни Вазов, изричай словото му“ – ученици от 11 клас създадоха видеоклипове, който качиха в сайта на гимназията.

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.