CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Вeликите злобари: Режисьори против режисьори

10/05/18 / КУЛТУРА
Дори и най-известните са си обикновени хора


Ингмар Бергман
... за Орсън Уелс:

„Помоему той е просто измама. При него е празно. При него е неитересно. При него е мъртво. „Гражданинът Кейн“ се ползва с обожанието на критиката, винаги заема първите места в рейтингите, но аз мисля, че това е свирепа скука. И главното – всички актьори играят лошо. Невероятно е, че има такъв успех“.

... за Микеланджело Антониони:
„Фелини, Куросава и Бунюел се развиват в същата посока, както и Тарковски. Антониони избра собствен път, но се изчерпа и задуши в собственото си отегчение“.

... за Жан-Люк Годар:
„Годар е ужасно скучен. Той прави филми за критиците. Един от тях, „Мъжки женски“, е снет тук, в Швеция. Това е помътваща съзнанието скука“.Орсън Уелс за Жан-Люк Годар:
„По отношение на режисурата дарбата му е огромна. Но Годар-мислителя не мога да възприема насериозно. Неговото посланийце е онова, което занимава мислите му тук и сега. Като повечето кинопослания, то би могло да се събере на върха на един щифт“.


Жан-Люк Годар за Куентин Тарантино:
„Тарантино нарече една от своите продуцентски компании в чест на мой филм („Банда аутсайдери“ – бел. Г.В.). По-добре да ми беше дал малко пари“.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.