CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Вестник на литературните общества

11/13/23 / ВАРНА
И тази години излязоха четири броя на „Литература и Общество“

culturespace.bg

Вестник „Литература и Общество“ (ЛИО) – национален вестник за литература, изкуство и обществен живот, издаван във Варна, излиза от 15 години (от февруари 2009 г.) като орган на Сдружение Литературно Общество – Варна (СЛОВ) и Асоциацията на европейските писатели и писатели от други континенти (АСЕПИ- СЕПИ, Варна) с финансовата подкрепа на Община Варна през повечето от годините. Електронен вариант на всеки брой на вестника се качва на официалния сайт на Съюза на българските писатели (СБП). Вестникът е изразител на отношението към литературата и културата на голяма част от варненци и публицистично поле за изява на творците на града, както и на творци, родени във Варна или свързани творчески с черноморския град.


Вестник „Литература и Общество“ (ЛИО) е също така място за изява на младите автори от Варна: на талантливи млади хора от всички варненски училища и литературни формации, отразява творческия живот и творческите постижения на групи творци и индивидуални таланти от всички видове изкуства от всички варненски училища, читалища, културни домове. На страниците му намират изява водещи български писатели и творци –местни, национални, от Европейския съюз, от други континенти. Разпространява се в общинските училища и културните институции във Варна, в другите градове на страната, в Европейския съюз и по света.

Платена публикация за проекта „Издаване на вестник „Литература и Общество” – финансиран от Община Варна – Фонд „Култура”!
 

Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.