CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Вход за бели – забранен! Втора част

05/27/21 / КУЛТУРА
За хетеросексуални – също

Георги ВЕНИН

ТОВА Е ДРУГО: КАК ЧЕРНА АКТРИСА ИГРАЕ БЯЛАТА КРАЛИЦА НА АНГЛИЯ
Пак подчертаваме, че това е еднопосочна улица. Докато Зоуи Салдана се извинява, че не е достатъчно афроамериканка, за да играе афроамериканка, британският сериал „Ан Болейн“ отрежда ролята на кралицата на Англия на чернокожата актриса Джоди Търнър-Смит. Продуцентите на „Fable Pictures“ заявиха, че техният филм „се противопоставя на всички конвенции на това, което смятаме, че Ан Болейн е, и хвърля феминистка светлина върху нейната история“. Каква светлина има и къде се хвърля картината – зависи от създателите. Но Ан Болейн е истински исторически персонаж и е бяла англичанка. И ако белите актьори дори не могат да озвучават черни, то чернокожа актриса дори може да играе бяла кралица? Не, твърдят защитниците на толерантността, подобни ограничения вече са расизъм. Правата на чернокожите трябва да бъдат разширени и белите трябва смирено да признаят вината си.
Дори съветският интернационализъм беше прогресивен в областта на приятелството между расите и народите, а мутантът, който днес се утвърждава в западните страни, е истински мизантропичен върколак, чийто триумф е изпълнен с най-чудовищните последици.

ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ ОТ РАННА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ
В Съединените щати ще спрат да публикуват шест книги на детския писател Тиъдор Сюс Гайзъл, тъй като издателят припознава изобразяването на някои от героите в книгите като „вредно и неправилно“.
Преди това някои от писанията на покойните детски писатели вече бяха критикувани за расистките си образи, по-специално за изобразяването на чернокожи и азиатци.
Компанията „Dr. Seuss Enterprises“, която държи правата върху наследство на популярния и все още печеливш писател, заяви, че се е консултирала с експертна група и е решила миналата година да спре да публикува шест книги, защото „… изобразяват хората по обиден и грешен начин“, пише организацията. „Спирането на продажбата на тези книги е само част от нашето задължение и по-широкия ни план да гарантираме, че „Dr. Seuss Enterprises“ представя и подкрепя всички общности и семейства“.
Рекламата е публикувана едновременно на рождения ден на Гайзъл и в годишния общоамерикански ден на четенето, който умишлено е създаден на рождения ден на писателя от Националната асоциация за образование през 1998 г.

ВСИЧКИ МЪЖЕ СА НАСИЛНИЦИ
Това е другата модна тема на неолиберализма. Презумпция за виновност.
Ученици от училище в австралийския град Варнамбул бяха принудени да се извинят на момичетата за „грубо поведение“ от името на всички мъже. Това предизвика силен скандал. Първоначално беше планирано
провеждане на среща и гледане на презентация по проблема за сексуалното насилие и тормоз. Това беше направено, но след това събитие момчетата бяха ненатрапчиво помолени да се извинят за „поведението на своя пол“ пред момичетата, според Skynews.com.au. Майката на едно от децата отбеляза, че никой не обяснява на децата какво точно правят и защо. Нещо повече, сега синът ѝ е декларирал, че се смята за „потисник на белите цисджендъри“ (хората, чието чувство за собствения им пол съответства на биологичния пол, установен при раждането им, или такива, чиято полова идентичност или изразяване на половата роля се приема от обществото като подходящо за пола на съответния човек; терминът е антоним на „трансджендър“ – бел.прев.) и не възнамерява да се приближава до момичетата като цяло, за да не ги плаши с „хищническото си поведение“. Освен това синът ѝ сега вярва, че всички момчета са изнасилвачи.
Директорката призна, че епизодът с извиненията е неподходящ, но подкрепи намеренията на училището. По-рано беше съобщено, че във Великобритания има сериозно разделение в местната ЛГБТ общност. Гей обществото раздели въпроса за расизма на две части, така че лондонските хомосексуалисти си отдадоха истински остракизъм.
Възниква въпросът: сега в Кралството белите хомосексуалисти няма да се онождат с чернокожи или – наопаки – ще правят любов само с чернокожи!?
Ярък пример за привилегията на „слабия“ пол е случаят „Джони Деп, който стигна дотам, да се обърне към Русия заради съдебния произвол над него...
Джони Деп загуби всичките си филмови роли. Последните му филми или не се приемат, или се държат на стелажа и изчакват. В американското медийно пространство Деп стана персона нон грата. Платформата Netflix изтри всички филми с него и филмовите студия нарушиха договори.
През 2020 г. той бе ответник по дело за развод с актрисата Амбър Хърд. И двете страни се обвиняват взаимно в „домашно насилие“.
Според Деп, САЩ се опитват да изградят матриархат, както и власт на малцинствата, защото такава е сегашната култура. Джони Деп подчертава, че думите на бившите съпруги, дори да са по същество верни, са едностранчиви. Защото белите мъже са лишени от всичко: репутация, богатство, чест.
Джони Деп отбелязва, че бившите съпруги в САЩ са оръдия, от които лесно можете да спечелите. В същото време, според актьора, самата Америка е развихрила тази стихия и печели от това, а бившите съпруги също печелят пари, а как и с какви средства ще съществуват след това съпрузите им, всъщност няма значение.
Бившата съпруга на Деп, Амбър Хърд, има явно юридическо предимство, тъй като Законът за домашното насилие ѝ гарантира ползата от съмнението. Още в началото му е дефинирано „потисничеството“ над жените и „потисничеството“ на мъжете като неоспорим факт. Специални доказателства за вината на Деп от актрисата не се изискват.
В същото време законът съдържа такива противоречиви формулировки като „емоционално“ и „психологическо“ насилие. Последиците от подобно „насилие“ са още по-невъзможни за доказване. Формулировките дават възможност всяка битова семейна свада незабавно да се разположи в съдебната равнина, след което „партньора“ се осъжда да плати пари за „морална вреда“.
Законът за домашното насилие е част от Истанбулската конвенция, която беше приета през 2011 г. от повечето западни държави, включително САЩ. Западната феминистка общност стои зад създаването на конвенцията.
Дали, като Жерар Депардийо, Деп няма да „избяга“ в Русия от тиранията на „толерантността“, която сега царува на Запад?

ДОЛУ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТТА!
Политкоректността свирепства и спроти конвенционалната сексуалност.
Наскоро легендата на шведския национален отбор Златан Ибрахимович бе обвинен в хомофобия. И защо?
Представител на италианската ЛГБТ организация обвини Златан Ибрахимович, голмайсторът в историята на шведския национален отбор по футбол, в хомофобия и дискриминация заради шега на музикалния фестивал в Сан Ремо. „Унизителните думи“, произнесени от 39-годишния швед, се отнасяха за представителя на гей партията Фабрицио Марацо. Водещият помоли Ибрахимович да си представи как би изглеждало събитието, ако се проведе в дома на нападателя. Футболистът се пошегува, че артистите ще спят в хола, момичетата – с него, а авторът на въпроса ще приготвя кафе. Тогава водещият реши да разбере как певецът Ачил Лауро, който се смята за бисексуален, ще прекарва времето си на фестивала в къщата на Ибрахимович. „Ще го сложим в гаража, така че той да се грижи за колите; крадците няма да влязат да крадат, защото ще се страхуват от него“, каза шведският играч. Марацо се оплака от изявлението на Ибрахимович и припомни, че преди 10 години нападателят на „Милан“ вече си е позволил „хомофобска шега“, когато е отговарял на въпрос за сексуалната ориентация.
Италианците са сред първите, които пре4гърнаха ЛГЛГ идеологията и в някои сфери това се оказа печеливш ход. Ето те спечелиха „Евровизия“ с женствено гримиран и разголен до кръста певец. И както коментират зевзеците, най-мъжествен вид в италианската рок банда имаше дамата в нея…

 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2023, Всички права запазени.