CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

За четвърти път във Варна - Фестивал на Индия 2018

10/11/18 / КУЛТУРА
Фестивалът ще посреща посетители от 10 до 19:30 часа, входът е 10 лв.

За поредна година през есента морската столица ще се превърне в център на индийската култура и традиции. На 13 и 14 октомври (събота и неделя) търговско-развлекателният център на Мол Варна ЕАД ще бъде домакин на Четвъртото издание на придобилия вече популярност Фестивал на Индия – Варна 2018.
В продължение на два дни жителите и гостите на града ще могат да се докоснат до мистичната сила на държавата от Далечния Изток в поредица от цветни преживявания, преплитащи танци, музика, семинари и уъркшопове. Очаква се специално за изложението в събота да пристигне посланикът на Индия у нас – Нейно Превъзходителство Пуджа Капур.
Програмата на фестивала ще върви паралелно в няколко зали на търговския център. За почитателите на източната философия и грижа за здравето във Варна ще дойдат учители от Индия, Белгия, Великобритания, Румъния, Украйна и Русия, сред които популярните Стела Сачи, Сатя Стив и д-р Мауна Каушик, позната на варненци от участието й във Фестивала на здравето и красотата. Уроци по йога, включително за деца, ще се провеждат в спортните центрове на комплекса.
В обособената Експо зона гостите на фестивала ще открият богата палитра от аюрведични продукти, чайове, храни и подправки от далечната страна, класически индийски облекла, аксесоари и амулети. Древното изкуство мехенди също ще бъде представено - майстори на рисунките с къна ще украсяват ръцете на желаещите с изящни плетеници.
За доброто настроение на посетителите организаторите са предвидили екзотична програма с едни от най-добрите изпълнители на класически индийски танци – румънската група Indra Dance Academy. Ще има още ревюта на национални носии и съвременна мода от Индия, томбола за всички гости на изложението, а на финала му – индийско киртан парти.
Фестивалът ще посреща посетители от 10 до 19:30 часа, входът е 10 лв. 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.