CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика

Загадъчни послания към оцелелите след Апокалипсиса

07/11/19 / МИСТИКА
Каменният монумент в Джорджия, САЩ (Georgia Guidestones): повече въпроси отколкото отговори

zmescience.com

На безплодно поле в Джорджия, САЩ, пет гранитни плочи се издигат във формата на звезда. Всяка една тежи повече от 20 тона и върху тях има по-малка каменна плоча. Никой не знае кой го е построил или защо са били поставени там, но общото мнение е, че тяхната цел е да дадат посока на човечеството след предсказано постапокалиптично събитие, което ще дойде в не толкова далечното бъдеще. Огромните блокове изпращат послание към света на осем различни езика, както и четири изчезнали (например древногръцки и египетски йероглифи). Списъкът с десет указания обърква хората по целия свят с описания, които варират от точни и утопични до сатанински или странни. Но независимо от случая, тези десет заповеди определено трябва да ви накарат да се замислите:
1. Поддържайте числеността на човечеството под 500 000000 във вечен баланс с природата.
2. Разумно регулирайте раждаемостта, като подсилвате стойността наздравословната подготовка и многообразието на човечеството.
3. Обединете човечеството с жив нов език.
4. Управлявайте страстта-вярата-традицията и всички неща, които могат да ви разединят.
5. Защитете хората и нациите със справедливи закони и справедливи съдилища.
6. Нека всички народи да решават сами вътрешните си проблеми, а външните спорове да отнасят в световен съд.
7. Избягвайте дребнави закони и безполезни чиновници.
8. Поддържайте равновесие между личните права и обществените задължения.
9. Ценете истината-красотата-любовта, търсете хармония с Твореца.
0. Не бъдете рак(карцином)за Земята –оставете място за природата.
Докато някои от тях са благородни и похвални (като справедливи и недребнави закони), други предизвикват противоречия, особено „Поддържане числеността на човечеството под 500000000 във вечен баланс с природата“ и „Разумно регулирайте раждаемостта, като подсилвате стойността на здравословната подготовка и многообразието на човечеството“.
Ако сега ги приложим, ще трябва да убием над 90% от жителите на планетата.
Това обаче е съвършен пример за погрешно тълкуване, защото трябва да се има предвид, че тези „заповеди“ трябва да се прилагат след предполагаемото апокалиптично събитие. Не е ясно защо „те“ определят човечеството на 500 милиона, но в крайна сметка, въпреки че не искаме да го признаем,днес светът е пренаселен. Наистина намираме все по-добри и по-добри начини да управляваме ресурсите си и да използваме устойчиви или възобновяеми енергии, но само за последните 50 години населението на Земята се е удвоило, а ако продължим да се размножаваме с този темп, прогнозата е доста тежка.
Но да се върнем към нашия Джорджиански обелиск.
Изграждането на пост-апокалиптичния паметник

Който го е построил, определено е знаел какво прави: плочите стоят величествено и стабилно и ще издържат през вековете с минимални щети. Плочите на паметника имат и други функции. Разполагат с вграден отвор, през който се виждат Северният и Южният небесни полюси, хоризонтален слот, който показва годишното пътуване на слънцето, както и система, която го следи през цялата година. Но защо те имат тези характеристики,а липсват други, които биха били по-полезни за зашеметените оцелели, все още е загадка.
Всичко започва в един петък през юни 1979 г. Елегантно облечен сивокос мъж се появи в окръг Елбърт и се представя като R. C. Christian– препратка към Кристиан Розенкройц, или Кристиан Роуз, и казва, че представлява малка група от лоялни американци. Розенкройц е легендарен герой, който основава Ордена на розата и кръста. Той бързо се превръща в една от най-важните и загадъчни фигури на времето, като смесва християнството с някои учения на арабски и персийски мъдреци. Р. Кристиан признава, че това не е истинското му име, но отказва да разкрие нещо за своята самоличност. Джо Фендли, президент на компанията, специализирана в строителство с гранит, не се интересува прекалено много от това… докато не разбрал какъв паметник има предвид Р. К. Кристиан.
Той обяснява, че това ще бъде компас, календар и часовник и ще бъде гравиран с набор от „ръководства“, написани на 8 от световните езици. Фендли вярва, че насреща си има луд човек и иска да се отърве от него; той обяснява, че ще са нужни много-много инструменти и машини, но Кристиан се съгласява. След това той казва цена, която е няколко пъти по-висока от реалната, но Кристиан отново изглеждаравнодушен, така че Фендли го изпраща при Уайът Мартин, президент на Гранит Сити Банк. Мартин вероятно е един от хората, които най-много е разговарял с мистериозния човек.
Десет послания, часовник, календар и компас
Астрологичните детайлиса изключително сложни, така че строителната компания трябва да използва помощта на астроном от Университета в Джорджия. Комплексът показва деня в годината, равноденствията и слънцестоенията. Но основната му характеристика садесетте послания, гравирани на няколко езика.

Но противоречията започват още преди да бъде завършен паметникът – мнозина твърдят, че е работа на дявола. До 1980 г., когато започват да строят паметника, Мартин си спомня, че хората започват да му казват да спре и го обвиняват, че е част от окултно движение.
Основният проблем е, че заповедите(алюзия с Десетте божи заповеди – бел.пр.), гравирани върху каменните плочи, са най-малкото ексцентрични. Между другото не е нужно много, за да се сравнят първите две заповеди с практиките на нацистите, но отново, това не означава, че голяма част от човечеството трябва да изчезне – посланията се прилагат при постапокалиптично събитие, където населението несъмнено е много малко; това може да бъде много трудно за разбиране, но виждането на нещата от „тяхна” гледна точка е доста интересно и всяко сравнение с нацистите или крайнодясната идеология е неразумно. Ако се случи ужасна трагедия и по някакъв начин световното население се сведе до няколкостотин милиона, тогава да, би било добра идея да се погрижим за броя на хората.
Да се изпълни… кога?
Послание номер 3 инструктира хората да използват общ език – което, разбира се, значително ще намали многобройните трудности в днешния свят; постигането на такава задача обаче е невъзможно в момента поради очевидни практически причини. Това е частта, която притеснява християните, които цитират Библията, в която се казва, че общият език е белег на Антихриста. Същото е и с номер 4 – за страстта-вярата-традицията. За някои вярата трябва да бъде алфата и омегата на живота и нищо друго. За другите, намирането на устойчив баланс е много по-благородна цел.
Структурата, понякога наричана „американският Стоунхендж“, със сигурност предизвиква много противоречия.
ПРЕВОД; М. ВЕСЕЛИНОВА
Бел.пр.: А сега да дадем думата на конспиративните теории, които съпътстват всеки обект или явление, което няма разумно (според повечето хора) обяснение.
Посланията дори са наречени „Десетте заповеди на Антихриста“.Един от „конспираторите“ – Марк Дийс, поискал да бъдат разбити плочите на един милион парчета, а след това върху развалините да се изпълни нов строителен проект, твърдейки, че указанията са от „дълбок сатанински произход“ и че Р. К. Кристиан принадлежи на „тайно общество на Луцифер“, свързано с „новия световен ред“. При откриването на паметника местен министър обявява, че паметникът е „за поклонници на слънцето, за култово поклонение и за поклонение на дявола“. Други предполагат, че камъните са поръчани от розенкройцерите. Теоретикът на конспирацията Джей Вайднер отбелязва, че псевдонимът на човека, който е поръчал камъните – R. C. Christian – прилича на християнина Роуз Крос, или на Кристиан Розенкройц , основател на Розенкройцерския орден. Филмът на Алекс Джоунс „Endgame: Blueprint for Global Enslening“ предполага, че насоките са предвестник на самозваните елити, които възнамеряват да унищожат по-голямата част от световното население.
Най-широко съгласуваното тълкуване на каменния монумент е, че той описва основните понятия, необходими за възстановяването на опустошена цивилизация. Авторът Брад Мелцер отбелязва, че гранитният паметник е построен през 1979 г., в разгара на Студената война, и може да е бил с послания към евентуалните оцелели от ядрената Трета световна война. Гравираното предложение да се запази населението на човечеството под 500 милиона може би е направено при предположението, че войната вече е намалила човечеството под този брой.
 
Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2024, Всички права запазени.