CultureSpace Статии История, Култура, Изкуство, Мистика


Проекти1. Мисия
 България, с нейните природни дадености, културно-историческо наследство, местни традиции, бит и фолклор, ще бъде в центъра на нашата популяризаторска дейност, насочена към хората, живеещи тук, към гостите на страната ни. Най-голямо внимание ще обърнем на децата и учениците, защото когато опознаят родния си край, когато открият и научат за България, това, което го няма в учебниците, или видят наживо това, което го има в учебниците – ще разберат, че са деца на един достоен и героичен народ, че са наследници на една цивилизация на повече от седем хиляди години, че са българи и това е чест.2. Проект „Опознай родния край”
 Инициативата „Опознай родния край” е част от Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”. Подкрепя се от Министерството на образованието, Министерството на туризма и Българския туристически съюз. Целта е да се насърчат учениците да опознаят най-интересните туристически обекти – исторически паметници, археологически открития, природни феномени, етнографски музеи в родния си край. Опознаването на културно-историческото и природното наследство на родния край ще изведе учениците от класните стаи, ще ги направи пътешественици и откриватели. Природата, историята ще влязат в учебните стаи и обучението ще се превърне в едно желано и полезно пътуване към неизвестното, или малко познатото.

Екипът на СНЦ „Културно пространство” на територията на Областите – Варна, Търговище и Шумен доказа любознателността на децата от четвърти до осми клас, като предложените по двадесет обекта от всяка област бяха масово посетени от учениците. Вечери на историята, конкурси за есета , награди – богати преживявания за участниците в движението. Малките пъстри пътеводители, изработени от Сдружението и подарени от общините на децата поведоха автобусите по историческите пътеки на родния край, за който обикновено знаем най-малко. Инициативите се проведоха под патронажа на областните управители, които съпричастни към тази благородна и патриотична идея създадоха организация и се погрижиха да осигурят участието на децата.

3. Територията като бранд – албуми
 Всяка община си има своя бранд – онази неповторимост, която изгражда основата на всяка марка, създава авторитет, буди любопитство, привлича интерес... Уникално географско разположение, богато културно-историческо наследство, активен културен живот, въплътил традициите и фантазията на местните хора, динамиката на настоящето, проектите за бъдещето...Всичко това е намерило отражение в съдържанието, поднесено с оригинална и модерна визия на нашите ПРЕДСТАВИТЕЛНИ АЛБУМИ. Вече двадесет години красивите и луксозни издания разказват в десетки хиляди екземпляра на гражданите на Европа и света за красотите, древната история, традиците и гостоприемството на българите от малки и големи общини, печелят нови и нови приятели на България.


Начало / За нас / Статии / Видео / Контакти 2021, Всички права запазени.